A Berlinalén lesz Fliegauf új filmjének premierje

2016. január 19. 13:21
A Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legújabb alkotása, a Liliom ösvény a február 11-én megnyíló 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható.

A 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Fliegauf Bence Liliom ösvény című új játékfilmjének világpremiere – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. A közlemény szerint a világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legújabb alkotása a február 11-én megnyíló rangos seregszemle Forum programjában lesz látható, amely az avantgárd, innovatív és formabontó kísérleti filmalkotások elsőszámú bemutatkozási platfromja.

 
A Berlinale részeként 46. alkalommal megszervezett programban korábban olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások világpremierére került sor, mint Claude Lanzmann Shoah vagy Tarr Béla Sátántangó című filmje. Fliegauf Bence Rengeteg és Dealer című filmjeivel korábban már szerepelt a Fórumban, és mindkét filmje több díjat kapott független zsűritől. Mint a közlemény fogalmaz, a Liliom ösvény története egy anyáról és fiáról szól, akik „lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket”. A film főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.
 
A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott alkotás operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf Bence első mozifilmje, a 2003-ban készült Rengeteg óta alkot együtt rendszeresen. A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A Filmalap a Liliom ösvény fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta – olvasható a közleményben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés