Migrációról oktatnak az iskolákban

2016. január 19. 16:29
Az Artemisszió Alapítvány közösségi finanszírozással megvalósuló programjában a migráció témája iránt érzékenyítik az általános és középiskolás korú gyerekeket és fiatalokat. A foglalkozások során a diákoknak lehetőségük van arra, hogy egy menekült személyes történetén keresztül tapasztalják meg a beleélés képességét, valamint felszínre hozzák és tudatosítsák előítéleteiket.

Az Artemisszió Alapítvány tavaly november végén közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy általános iskolásoknak tudjon foglalkozásokat tartani a migráció témakörében. A foglalkozáshoz szükséges 400 ezer forint két hónap alatt össze is gyűlt, ráadásul több iskolából is jelezték az igényt a program iránt.

Az alapítvány által kidolgozott program során a diákoknak lehetőségük van arra, hogy egy menekült személyes történetén keresztül tapasztalják meg a beleélés képességét, valamint felszínre hozzák és tudatosítsák előítéleteiket. Emellett a foglalkozások során az aktuális helyzetre is reflektálnak és felmérik, hogy a résztvevők mit tudnak és gondolnak a menekültválságról, találkoztak-e a menedékkérőkkel, vannak-e félelmeik, valamint, hogy ezek mennyire megalapozottak. A foglalkozásokat migráns és magyar önkéntesek tartják, akik a foglalkozás előtt egy háromnapos képzésen vesznek részt.

A program során 2016 első felében az önkéntesek 15 iskolába látogatnak el, hogy egy nemformális oktatási program keretein belül beszélgessenek, vitatkozzanak a migrációval kapcsolatos kérdésekről a gyerekekkel. Az alapítvány kiemeli: nem kész válaszokat szeretnének adni a gyerekeknek, hanem együtt gondolkodásra és együttérzésre késztetnék őket, hogy kialakíthassák a saját véleményüket és ne fogadják el feltétlenül azt, amit a médiában hallanak a témáról. Az Artemisszó tervezi: a támogatás kérést tovább folytatják azért, hogy még több iskolában tudják migráns érzékenyítő programjukat megvalósítani.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek migránssimogatók. Ha a gyerekeimet agymosás alá akarjátok vonni, agyonváglak benneteket.

EL A KEZEKKEL A GYEREKEINKTŐL! AKÁRMIVEL IS MOSSÁTOK AZ AGYAKAT!

http://artemisszio.blog.hu/201..


"Magyarország – hasonlóan a világ legtöbb országához – mindig is multikulturális volt, vagyis lakosságát különböző származású, hitű, politikai nézetű emberek közössége alkotta. Ma is az, és ez nem is lehet másképpen. Egyedül a befele fordulás, széthúzás és gyűlölködés az, ami minket fenyeget. A menekülthelyzet új kihívás elé állította az országot. A tét kettős. Egyrészt sok ezer migráns sorsa múlik a jó válaszok megtalálásán. Másrészt talán Magyarország és az Európai Unió jövője is múlik azon, hogy ebben a helyzetben tudunk-e fehérek közt európaiként viselkedni.

Az Artemisszió Alapítvány csatlakozik a Migráns Szolidaritás csoport által szervezett tüntetéshez. Találkozzunk 2015. július 14-én kedden 18 órakor a Bazilikánál!"

Igen, a közhasznúsági jelentés alapján onnan is jött pénz, meg persze norvég pénz és rengeteg EU-s pénz.

Ez van.

Ha 1 migráns 1 nap alatt 5.000, Ft-ba kerül az
adófizetőknek, akkor 1531 migráns 182.5 nap
alatt mekkora költségvetési forrást igényel?

Szülők mit szólnak? Kéretik nyilvánossá tenni az érintett iskolák nevét, hogy a szülők feljelentést tudjanak tenni.

Nem tudom, mennyire lehet ennek relevanciája.

Ugyanis: Ha a gyerekek -mivel eredendően elfogadónak nevelik őket- nem fogják érzékelni a valóságos veszélyt.
Könnyen áldozatul eshetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés