Migráció

Szerbia nem engedi vissza a migránsokat

2016. január 19. 16:05
A szerb külügyminiszter kedden Belgrádban kijelentette: Szerbia nem engedi meg, hogy migránsokat küldjenek vissza a területére, és válaszlépéseket fog tenni, amennyiben Horvátország, Szlovénia és Ausztria egyoldalú egyoldalú intézkedéseket tenne.

Szerbia nem engedi meg, hogy migránsokat küldjenek vissza a területére, és válaszlépéseket fog tenni, amennyiben a környező országok egyoldalú intézkedéseket tennének – jelentette ki Ivica Dacic szerb külügyminiszter kedden Belgrádban. A tárcavezető kifejtette, hogy amennyiben Horvátország, Szlovénia és Ausztria egyoldalú lépéseket tesz a migránsválság kezelését illetően, akkor Szerbia is kész a válaszlépésekre. Mint mondta: Szerbiába csak az idén 35 ezer migráns érkezett, hatezerrel több, mint a tavalyi év első harmadában összesen. Megállapította, hogy a határok lezárása, az átengedett migránsok számának csökkentése vagy bármilyen más egyoldalú lépés láncreakciót válthat ki a nyugat-balkáni migránsútvonalon.

Mint mondta, az osztrák lépések, vagyis a határirányítási rendszer felállítása előbb Szlovéniában, majd Horvátországban idézhet elő reakciókat, ami oda vezet majd, hogy Szerbiának is életbe kell léptetnie bizonyos intézkedéseket. Ivica Dacic kedden Belgrádban tárgyalt Karl Erjavec szlovén külügyminiszterrel, aki a szlovén kormányfőnek a migránsválság megoldására vonatkozó kezdeményezéséről tájékoztatta a szerb politikusokat, amelyet Miro Cerar az Európai Bizottság elnökével, valamint a balkáni migránsútvonalon fekvő országok miniszterelnökeivel kívánt közölni. Szerbia azt várja az Európai Uniótól – közölte a szerb külügyminiszter –, hogy határozzon meg egységes, uniós migránspolitikát.

Ivica Dacic kifejtette, hogy csak azok a migránsok maradhatnak Szerbiában, akik menekültstátust kértek. „Ha bárki is arra számít, hogy úgy oldja meg a gondot, hogy a migránsokat Szerbiában tartja, akkor már most garantálhatom, hogy ez nem lesz így” – szögezte le a szerb külügyminiszter. Tavaly Szerbián 600 ezer migráns haladt át, a legtöbben Macedónia felől érkeztek, majd Magyarország, később Horvátország felé folytatták az Európai Unióba vezető útjukat.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon ráég ez a dolog a németekre és az osztrákokra. Nem hiszem, hogy meg tudnának szabadulni ennyi embertől.

Merkelnek vége, kérdés, hogy mikor.

Válaszok:
Senye Péter | 2016. január 19. 16:37

Nekem is pont ez jutott az eszembe. Nem volt olyan rossz bolt ez a szerbeknek.

Kit érdekel Merkel? De remélem, elkerüljük, hogy a kialakuló zűrzavar láttán az Iszlám Állam elérkezettnek lássa az időt európai hatalmának megteremtésére.

Toed a mai legviccessebb beírás díjja.

Nincs mese Macedóniánál kell zárni.
Meg kell adni a segítséget a macedónoknak, hogy a szabad Európából (Görögország ) ne törjenek át oda.

A szerbeknek annyiban igazuk van, hogy a németek és az osztrákok akit már átvettek, azt ne küldjék vissza hozzájuk, hanem vigyék egyenesen haza.

A szerbek válaszlépésétől viszont továbbra is tartok, mert az nem valószínű, hogy a macedón határ lezárása lesz, inkább az útvonal megváltoztatása Románia felé. Akkor pedig ismét mi kerülünk bajba, mert a románok nem lesznek szívbajosak és egyszerűen rá fogják hordani őket a magyar határra. S a román határon végig kerítést építeni, az nem két hét.

Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy reagál majd a Nyugat a magyar-román határon kialakuló konfliktusokra, a bírósági ítéletekre, visszatoloncolásokra, bebörtönzésekre, erőszakra.

No meg néhány etnikus család is hatalmas házakat vett Kiskunhalason és környékén.
Az pedig biztos, hogy nem a tőzsdén szerezték hozzá a zsét...

Tavaly év vége felé még arról volt szó, hogy Törökország kap egy csomó pénzt, cserébe nem fuvarozza a tengerpartra a kirándulni vágyó arabokat. Ezzel mi lett?

Azt a sok szemetet kellene körbekeríteni, akik ide juttatták Európát!

Legalább százezer migráns közé kellene beküldeni őket két hét nyaralásra/telelésre.

Horvátországnak van tengerpartja, így a visszaküldött migránsok innen visszaszállíthatók. Az Unió közbelépése kell azonban ahhoz, hogy legyen ország (pl. Törökország), aki befogadja őket...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés