„Rágalom minden nekem tulajdonított szó” – Nemes Jeles elhatárolódik a Jüdische Allgemeine interjújától

2016. január 28. 19:46

Írta: Mandiner .

Közös közleményben határolódott el a németországi zsidó lapban megjelent interjú tartalmától a Saul fia rendezője és producerei. Mivel álláspontjuk szerint az idézett mondatok nem hangzottak el, ezért jogi lépéseket tesznek a Jüdische Allgemeine ellen.

A Saul fia című film rendezője és producerei is elhatárolódtak a Jüdische Allgemeine című németországi lap online felületén „Magyarország nem normális ország” címmel megjelent Nemes Jeles-interjú tartalmától, melyről a Mandiner számolt be elsőként magyarul.

A szerkesztőségünknek elküldött közleményben a következőket írták:

„A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Juedische Allgemeine cikkének tartalmáról. »Rágalom minden nekem tulajdonított szó« – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.”

A Jüdische Allgemeine által közölt szöveg szerint Nemes Jeles többek között a magyarországi antiszemitizmus súlyosságáról, illetve a Golden Globe- és az Oscar-gála értelmetlenségéről nyilatkozott.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/19863