Általános Zsidó

2016. január 31. 9:41

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Hogy az Általános Zsidó ilyen, az nagyon sajnálatos. Az viszont nagyon örvendetes, hogy Nemes Jeles László nem mondott ilyeneket, mert kár lett volna. Kár lett volna, ugyanis a Saul fia átkozottul jó film.

„Alig jelent meg az interjú Nemes Jeles Lászlóval, és éppen csak elélvezett a gyönyörtől a 444.hu, máris történt valami furcsa. Ez: »A Saul fia sajtófőnöke csütörtök este közleményt adott ki. Ebben a rendező rágalomnak minősíti a Jüdische Allgemeine című németországi zsidó lapban neki tulajdonított állításokat.

A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról. „Rágalom minden nekem tulajdonított szó” – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket.«

Puff neki!

Ezek szerint az Általános Zsidó úgy gondolta, felhasználja a Saul fia sikerét, és ezen a hullámon lovagolva közzéteszi saját meggyőződését a magyarokról és Magyarországról, mindezt Nemes Jeles László szájába adva.

Hogy az Általános Zsidó ilyen, az nagyon sajnálatos. Az viszont nagyon örvendetes, hogy Nemes Jeles László nem mondott ilyeneket, mert kár lett volna. Kár lett volna, ugyanis a Saul fia átkozottul jó film. De erről majd később. Most csak annak örüljünk, hogy Nemes Jeles László nem azonos az Általános Zsidóval.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki egy kicsit is figyelte NJL nyilatkozatait, annak egy mérsékelt, konzervatív jobboldali személy képe bontakozik ki, akit aggaszt a nyugati ballib oldal tevékenysége. De- Gaulle, Churchill, Sarkozy konzervatívizmusa áll a legközelebb hozzá.

Azt viszont tudjuk, hogy Nemes milyen filmet csinált (elsőre!): bitang jó filmet!
És azért egy alkotónál mégis csak a mű számít, és nem a nyilatkozat.
Amit vagy mondott vagy nem. Vagy úgy mondta vagy nem. Tudjuk, az un. újságírók sem mennek a szomszédba egy kis csúsztatásért. Netán hazugságért.
Persze, ezen már senki nem csodálkozik. Ha pl. a teljes amerikai adminisztráció (+ angol min. elnök) belehazudhatott a világ képébe az iraki tömegpusztító fegyverekről...

Pontosan így gondolom én is.
Nemes nár korábban is nyilatkozot hasonlókat (nem ilyen durván, mint az Allgemeineban), ebből már nem tudja kimosni magát.

jav. már...nyilatkozott

N.J.L.-nak volt már zavaros nyilatkozata, a J.A. rátett egy lapáttal.

Kicsit olyan ez, mint a Hosszú Katinka ügy.

Persze, mert Churchill valójában Templom Beteget jelent.

Egyszerre is utálhatja a németeket és a baloldaliakat, ez nem zárja ki azt, hogy politikailag Churchill és De-Gaulle áll hozzá közel.

te hova jártál? Pártiskolába?
Csak mert nekem nem kellett.

"Bár magyarként büszke vagyok/leszek rá, de az a keserú szájíz mindig ott lesz..."

De jól megfogalmaztad!!!

Magyarként soha nem emelte ki a családom a származást. Semelyiket sem. Talán mert sokféle van.
Mert a magyar jelentette régen azt, amit ma amerikai.
Magyarnak büszkén érezheti magát az akinek az ősei kun, jász, avar, szlovák, szerb, horvát, román, zsidó, örmény, besenyő, vagy akármilyen nép leszármazottjai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában