Idén 12 előadó versenyez a Nagyszínpadon

2016. február 1. 14:56
A harmadik Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyen a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt.

Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott. „A fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják, hogy a verseny fontos ugródeszka a résztvevők számára. A számos hazai és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett a legfontosabb eredmény, hogy az idei év a Nagy-Szín-Pad! győzteséről fog szólni” – idézte Lobenwein Norbertet, a Nagy-Szín-Pad! egyik ötletgazdáját, a VOLT Produkció vezetőjét a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény. Az idei Nagy-Szín-Padon a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

 
A győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint egy videoklipet is készíthet. Minden versenyző felkérésekre számíthat az említett nyári fesztiváloktól és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől. A Nagy-Szín-Pad! versenyen fellépő zenekarokat egy 80 fős, hazai zenészekből, koncert- és fesztiválszervezőkből, producerekből, újságírókból, zenei szerkesztőkből álló szakmai grémium választotta ki. „Sokat változtatunk a szavazási rendszeren. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett idén szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, a zsűritagok személyét később hozzuk nyilvánosságra” – mondta Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapító-főszervezője.
 
A Petőfi Rádió és a Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programon résztvevő előadókat. „Az elmúlt évek során sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be” – fogalmazott Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási igazgatóság igazgatóhelyettese. Az OTP Junior idén is főszponzora a Nagy-Szín-Pad!-nak. „Nemcsak támogatóként vagyunk jelen magyar zenekarok életében, hanem reklámjainkhoz is jellemzően hazai előadókat kérünk fel. Azt reméljük, hogy ezáltal minél többekhez eljut a minőségi hazai zene” – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketing kommunikációs főosztályvezetője. Az idei tizenkettes mezőnyből ketten, a Mongooz and the Magnet és a Run Over Dogs egyben a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának idei kedvezményezettje. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés