Lázár is ott lesz a bécsi operabálon

2016. február 3. 16:39
Meghívta az osztrák agrárminiszter Lázár Jánost a bécsi operabálba. A magyar miniszter az Osztrák Néppárt páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között az osztrák igazságügyi miniszterrel, találkozik az osztrák államfővel, és a tervek szerint az ÖVP elnökével is.

Az osztrák agrárminiszter meghívására Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ellátogat a csütörtök este rendezendő bécsi operabálba - tájékoztatta a bécsi magyar nagykövetség az MTI-t szerdán. A magyar politikus Andrä Rupprechter mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter meghívására érkezik az osztrák fővárosba. Lázár János az Osztrák Néppárt (ÖVP) páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között Wolfgang Brandstetter igazságügyi miniszterrel, találkozik Heinz Fischer osztrák államfővel, és a tervek szerint Reinhold Mitterlehner alkancellárral, az ÖVP elnökével is. Gesztusértékű és jelentős az osztrák-magyar kétoldalú diplomáciai kapcsolatokban, hogy az osztrák kormány egyik tagja meghívást intézett egy magyar miniszterhez – emelte ki a bécsi magyar nagykövetség. 

Az operabált csütörtökön este tartják. A rangos eseményt idén 60. alkalommal rendezik meg. A bálon képviseltetik magukat Ausztria vezető politikusai és a világ különböző pontjáról érkező fontos közéleti szereplők is. Részt vesz továbbá számos külföldi sztárvendég, a bál nyitóműsorában pedig Placido Domingo világhírű spanyol operaénekes lép fel. Tavaly a bálra mintegy ötezer vendég látogatott el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes, menjen csak...A migránsok miatt úgyis elég pocsék a kapcsolatunk Ausztriával, amin enyhíteni kell mindkét fél érdekében.

Nagyon helyes. Tessék megfelelően felöltözve képviselni az országot.

Helyes, legyen ott. Fogadok, hogy nem ő lesz az egyetlen magyar. A többi miért nem hír? Ők nem is meghívottak, hanem a saját pénzükön mennek!!!!!!!!!!!!!:-)))) micsoda felháborító, legalább annyira, mint nyaralni menni:-))))

A Néppárt hívta meg, de találkozni fog egy-két miniszterrel és az Elnökkel is...

Remek sajtótájékoztatókat tart, én ennek kapcsán kedveltem meg.

Ahogy én látom kiegészítik egymást. Lázár gyors észjárású, nagy munkabírású ember, OV-nek, mint politikusnak viszont jobbak a képességei, érzékenyebben méri fel a lehetőségeket és azt is, hogy mikor mennyit léphet előre, viszont a napi, szürke robotot nem igazán bírja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában