Hogy (ne) adjunk interjút

2016. február 5. 11:54

Manhalter Dániel
NOL
Nemes Jeles László és a stábja is nagy hibát vétett. Megcsúsztak a jeges úton.

„Nemes Jeles László és a stábja is nagy hibát vétett. Megcsúsztak a jeges úton. Érthető, hogy Nemes Jeles és a stábja ragaszkodott az azonnali helyreigazításhoz. Abban ugyanis három nagyon veszélyes állítás volt. 1. »Magyarország nem normális ország – és a politikusai és a polgárai meg főleg nem azok.« 2. »A zsidógyűlölet Magyarországon továbbra is nagyon elterjedt. Sokan szeretnék minél hamarabb újranyitni a koncentrációs táborokat, ha tehetnék.« 3. »A díjak nagyon meglepőek. De untatnak is. Időpocsékolásnak érzem őket. Az olyan rendezvények, amilyen mondjuk a cannes-i vagy a Los Angeles-i, felszínesek, értelmetlenek, buták.«


Az első két, Nemes Jelesnek tulajdonított állítás is nagyon bántó, de a harmadik még kifejezetten veszélyeztetheti is a film esélyét az Oscar-díjra. Nemes Jeles nem rögzítette a beszélgetést, és ez súlyos hiba. (A német újságíró sem, de ez legyen az ő baja.) Így kiszolgáltatta magát az újságíró jóindulatának, és teljesen védtelen maradt. Ha a lap úgy döntött volna, hogy nem közli a javított interjút, a rendező és stábja nem tudott volna hatásosan érvelni ez ellen. Mindenki annak hisz, akinek akar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a Néphazugság azt írja, hogy az újságíró meghamisította Jeles szavait, és nem Jeles hazudozik így utólag, akkor ezt biztosan így történt DDD Mint a Teller levél esetében DDDDDDDDDDDD

Nemes Jeles helyében most a Néphazugságot perelném, hogy a jövőben ne védjen meg, mert abból baj van!

:-)

Amúgy a kurva Szabad Nép szerint a magyarokat gyalázó mondat bántó, a zsidó filmipari játékokat unalmasnak nyilvánító mondat pedig veszélyes is súlyos hiba.

Ezek egyre lejjebb vannak. Nem hiszem el, hogy ezt más országban meg mernék csinálni. Tényleg ott tartok, hogy remélem, már itt sem sokáig!

Mert szerintem az a súlyos hiba, ha valaki ilyen alja módon ekézi a hazáját.

Amúgy ez a Manhalter nevű ócska tróger szerző nyíltan hazudik a cikkében, a jó Szabad Népes hagyományok szerint:

"A félresikerült interjú vagy nyilatkozat nem ritka. Magyar politikusoknál sem. A legjobb példa talán Kövér László „köteles" beszéde a 2002-es kampány alatt..."

Ez az a Kövér interjú, amelyről Gyurcsány maga mondta el, hogy Lendvaival közösen átértelmezték és a hamis tartalmát támadták, használták fel Kövér ellen.

Ez a mocsok meg "félresikerült"-nek nevezi Kövér kárára, amit a Gyurcsány maga által elismerten hamisított meg.

Kurvára elég ebből a libsi hazudozásól!

A magyarokat zavarja a fitymájuk, mi, ezért genetikailag ilyenek.

:-)

Hülye vagy fiam!

Az Oscar díj jelölésénél sokat számít a meglepetés. Itt az lehet, hogy nem Nemes Jeles filmjének ítélik.

Úgy tűnik, nagyobb baj a díjátadók fikázása (nem lesz meg az Oscar!), mint az egész magyarság feltételezett gyalázása a szerző szerint.
Elszomorító.

Pontosan.

És a Jeles is ettől ijedt meg.

Elég érdekes, hogy egy újság ilyen mértékben, ilyen durván meghamisít egy interjút. Úgy gondolták, hogy Nemes Jeles a nagy elismerés özöntől elvakulva elsiklik a durva hamisítás felett, vagy netán Nemes Jeles jött rá, hogy az interjúban, az elismerés özönből eredő elvárásoknak megfelelve, túllőtt a célon?

Te, egysegg, hány haláltábor volt Magyarországon, amelyiket újra lehetne nyitni?

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés