Fico: Az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik

2016. február 9. 17:52
„Öngyilkos politikai korrektség” címmel írt publicisztikát Robert Fico a pozsonyi Hospodárské Noviny lapba. A szlovák kormányfő bírálta a szlovák médiát a migránsválság kapcsán, és azt is leszögezte: 2016-ban vagy megoldja az EU a migránsválságot vagy össze fog omlani annak súlya alatt.

Az idei év lesz az, amikor az Európai Unió (EU) vagy megoldja a migránsválságot vagy maga is összeomlik – szögezte le Robert Fico szlovák kormányfő a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti napilapban kedden megjelent véleményírásában. Az „Öngyilkos politikai korrektség” című írásában a szlovák kormányfő, uniós tagországok és vezetők a migránsválságra reakcióként tett lépéseit és kijelentéseit idézve, bírálja a szlovákiai médiát, amely állítása szerint „átlátható politikai célokat követve” elhallgatja a biztonsági kockázatok a bevándorlásból adódó növekedését vagy szántszándékkal kisebbnek mutatja azok súlyát.

Aki nem látja azt, hogy a lakosság körében nő az abból adódó feszültség, hogy az EU a migránsválság kapcsán máig nem tett le megoldást az asztalra, miközben a bevándorlási hullám folytatódik, becsukja szemét a valóság előtt, s ez katasztrofális következményekkel járhat” – hangsúlyozta Robert Fico. Kifejtette: amennyiben az unió el akarja kerülni, hogy néhány hónapon belül mély válságba jusson, az egyedüli helyes álláspont a migránsválság kezelésére az, hogy mihamarabb bebiztosítsa külső schengeni határokat és visszatérítse a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat. „Mert akár tetszik, akár nem, éppen 2016 lesz az az év amikor az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik (annak súlya alatt)” – tette hozzá Robert Fico.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Világos beszéd, ez van.

A kérdés csak az, hogy ki mit vár az EU szétesése után.
Az USE nem nagyon fog összejönni.

Bármi lesz is Brüsszel mint város nem alkalmas arra, hogy biztonságos tárgyalásokat lehessen lebonyolítani ott. A párizsi merényletek után egy angol újságíró a muszlim negyedbe merészkedett. Bement egy étterembe, ahol nem szolgálták ki mert fehér volt és a végén elüldözték néhány sarokra az EU épületétől.

Ka és miért noncsenek migránsok? Azért mert az Orbán lezáratta a határokat.

Gondolom ez is jár mit a rezsicsökkentés?

Az EU már összeomlott, csak még nem tudják.

Fico attól fél, amitől mi is félhetünk és ami már Szerbiában elkezdődött: cigányok áttérítése az iszlámra.

Abel fiam, hogy milyen szép magyar keresztény neved van.

A you tube tele van olyan videóval, hogy Obama a vége fele fel akatja függeszteni a választást és ehhez ki akatja provokálni azt, hogy be lehessen vezetni a marshal law-t. Orbànnak semmi köze, de innen jön a hisztéria a baloldalon, hogy hátha itt is az lesz mint amit a háttérhatalom az USA- ban akar megvalósítani.

http://youtu.be/DPlyoHL2MXA

A végén még megszeretem ezt a Fic(k)ót (-::

A saját szempontjából igaza volt. Képzelj el egy
tömbben 600.000 magyar állampolgárt
Dél-Szlovákiában - vállalkozással, ingatlannal,
oktatással, sajtóval. értelmiségi réteggel és
párttal. Persze, hoyg borsózik tőle a háta.

Ugyanakkor nem szalonképesen reagált rá. Ezt a
feszültséget megköszönhetjük Nyugat-Európának.

Érdekes, hogy Romániában még nem esett le a
tantusz, hogy lassan 1 millió magyar állampolgár
lakosuk lesz.

Válaszok:
hátakkor | 2016. február 9. 19:50

"Az EU továbbra is hívja a migránsokat."

Merkel, mint a hörcsög, pofazacskója hamar megtelt az óriási lehetőséggel, és Ankarába rohangál mások euró milliárdjaival kufárkodni egy echte kereskedőnépnél. A baksist meg majd Junker nyalja fel.

"Nálunk nincsenek migránsok, vannak viszont egyéb problémáink.

Nem kéne elterelni a figyelmet az oktatás, az egészségügy helyzetéről. "

Itt tartasz?

Így van! Szegény Macedóniára meg Bulgáriára szorul az erős Európa-erőd szerepe a jólétben elhülyült magállamok helyett. Jövő héten V4 csúcs, mindent bele! Aztán meglátjuk a kancellárasszonyt a szolidaritásával. Amikor a görög kommunistákkal sakkozott kimondta, hogy az EU nem szolidaritási únió ( jogosan). Pár hétre jött az arrogancia, hogy a kohéziós alapok ellenpárja nem a piacok, vám feladása, hanem hirtelen más civilizációk befogadása. Helycserés támadás, szolidaritás púder leplében.

borovicska ritka lúzer pia..

"A saját szempontjából igaza volt. Képzelj el egy
tömbben 600.000 magyar állampolgárt
Dél-Szlovákiában - vállalkozással, ingatlannal,
oktatással, sajtóval. értelmiségi réteggel és
párttal. Persze, hoyg borsózik tőle a háta."

Ez amiatt van, hogy lemész egy pozsonyi (!) temetőbe és csak magyar nevek vannak a fejfákon. Frusztráló lehet.

Az ultrabalos meg lustább, gyengébb "pedagógusok" izzítása még hamarabb hal be. A korrupció hálásabb téma. Senki, nem látja, nem tud róla, lehet lebegtetni. De ha évek alatt egyetlen esetet nem tudnak felmutatni ( pedig kell legyen és mégsem), akkor pont 2018-ra az is kifúj.

Egyedül a Nagyformátumú aki beigérte idénre az előrehozott választásokat. Február van, igyekeznie kell 5%-on billegve. Lassan fel kéne legalább 100 képviselőt vásárolnia, bár most pedagógus fizetésemelésben utazik. Hogy majd ő, kormányon..

Van pár pedagógus ismerősöm, ilyen is, olyan is. Maguk mondják, kérdés nélkül, a zsé rendben van. De majd Fletó!

Közeljövőben azért arra számíts, hogy nem oldódik meg a migánspara és az EU sem omlik össze, csak átalakul!

szted? Most jöttem Brünből. Hokimeccsre, serezni Pozsonyba járok..

Én azon vagyok meglepődve, milyen kiszolgáltatott a németek vezette EU a törökök kényének-kedvének. Egyszerűen nevetséges, hogy az EU nem képes megvédeni a határait. Képtelenség.

Hogy pimaszok vagyunk-e, nézőpont kérdése. De ki a fenének kellene hálásak lennünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés