Íny

Migrációkorlát: nincs ínyére Junckernek Ausztria döntése

2016. február 18. 15:50
„Ami Ausztriát illeti, meg kell mondanom, nincs ínyemre ez a döntés, és megkérdőjelezzük, hogy összhangban áll az uniós joggal” – szögezte le Jean-Claude Juncker, a Bizottság elnöke azután, hogy Ausztria bejelentette: korlátozná, naponta hány migráns léphet be Ausztriába.

Megkérdőjelezte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben annak az előző napi osztrák döntésnek a jogszerűségét, melynek értelmében Bécs korlátozná, hogy naponta hány migráns léphet be Ausztriába. „Ami Ausztriát illeti, meg kell mondanom, nincs ínyemre ez a döntés, és megkérdőjelezzük, hogy összhangban áll az uniós joggal” – szögezte le Juncker a Martin Schulz-cal, az Európai Parlament elnökével közösen, az uniós csúcsot megelőzően tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: „baráti beszélgetést” folytat majd erről a délutáni uniós csúcs folyamán Werner Faymann osztrák kancellárral.

Ausztria szerdán arról határozott, hogy az ország déli határán legfeljebb naponta nyolcvanan adhatnak be menedékkérelmet, azokkal együtt pedig, akik egy szomszédos országban óhajtanak menekültstátust kérni, összesen naponta 3200 migráns léphet be az országba. Az ország többi részén több kérelem is benyújtható. Jean-Claude Juncker arról is beszélt: a brüsszeli testületnek nem tetszik, hogy a közös európai megoldás hiánya miatt egyes országok nemzeti szinten döntenek a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja csütörtökön levében figyelmeztette Ausztriát, hogy a beléptetési kvóta sérti az uniós jogot. „Az osztrákok döntése nincs összhangban az uniós joggal” – jelentette ki Avramopulosz, majd hozzátette: Ausztria is köteles korlátozás nélkül elfogadni a menedékkérelmeket.

Az osztrák bejelentést követően Szlovénia is jelezte, hogy szigorításokat vezet be Horvátországgal közös határán. A rendőrség visszafordítja azokat a migránsokat, akik nem felelnek meg az előírt feltételeknek és nem kérnek menedékjogot Szlovéniában.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igyál még egyet és fogd rá a Szanyira!

Lassan előáll az a helyzet, hogy egyetlen
tagországi intézkedés sem lesz összhangban az
uniós joggal. Kérdezem én: nem az uniós joggal
van itt valami hézag?

Ebben ott az ordas csúsztatás, hogy VAN közös
európai megoldás a határellenőrzéssel
kapcsolatban és ezt úgy hívják: Schengen. Ebben
az is benne van, hogy schengen külső határait
VÉDENI kell.

Másfelől meg úgy viselkedik itt mindenki, mintha
ez a közel 1 millió ember LEGÁLISAN tartózkodna
az EUban. Talán ki kéne mondani, hogy aki
illegálisan lép be, az itt egy illegálisan tartózkodó
személy és semmiféle jog nem illeti meg.

Ez a kép tökéletes erről a bohócról.:D

"Jean-Claude Juncker arról is beszélt: a brüsszeli testületnek nem tetszik, hogy a közös európai megoldás hiánya miatt egyes országok nemzeti szinten döntenek a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról."

Ez a közös európai megoldás kicsit olyan, mint Columbo felesége. Minden részben említik, mindenki tud róla, de még senki nem látta.

Szépen össze kell őket fogdosni és visszavinni
Görögországba. A 2. transzport után 10 perccel
tudnák a görögök, hogy mi a teendő.

Ma már alighanem nem ez lenne az arány.

Baráti beszélgetés:
- Nézd, Werner! Gondold át azokat a dolgokat, amikről az előbb beszélgettünk. Köztünk marad, miből vetted a villát a hegyekben, hogy hová jársz minden csütörtökön, és hogy nem a fiad barátja, hanem a fiad vezette azt az autót, amelyik elgázolta a buszmegállóban állókat. Igyunk a barátságunkra! Fenékig!

Logikám szerint kérelmet bárki beadhat, annak elbírálásakor dől el, hogy a kérelem beadása jogos volt-e.

"Jean-Claude Juncker arról is beszélt: a brüsszeli testületnek nem tetszik, hogy a közös európai megoldás hiánya miatt egyes országok nemzeti szinten döntenek a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról."

Kabaré!
Milyen európai közös megoldás van?
Egy szelfi és "nincs felső határ" , ez van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés