Így vette át Nemes Jeles az Oscart

2016. február 29. 6:19
A Saul fia megkapta a filmipar legfontosabb elismerését: nézze meg, hogyan köszönte meg a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját a rendező Nemes Jeles László!

„Köszönöm a filmakadémiának ezt az elismerést. Köszönöm a Sony Pictures Classicsnek, Tom Bernardnak és Michael Barkernek, hogy támogatot minket. Köszönöm Magyarországnak, hogy támogatta ezt a filmet. Ezt a díjat a főszereplőmnek, Röhrig Gézának ajánlom, és a hihetetlen stábnak, akik akkor is hittek ebben a filmben, amikor senki más” – köszönte meg Nemes Jeles László a Saul fiáért kapott Oscar-díjat a Dolby Színház közönsége előtt.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tartozom sem az éles bírálók , sem a film rajongói közé . Ezért halkan jegyzem meg , hogy - az itt nem közölt , s a rendező által mondanivalóként megjelölt tartalom - közhely . A Mandineren korábban közölt bírálat szerint pedig maga az ábrázolás történelmileg hiteltelen .

1.És ezernyi Jézus közhely-film kapott Oscart...
2. Közhelyes témát feldolgozó filmet történelmietlenül elkészíteni , nem Oscar-dijas szint . Ez a nem "megjátszott" véleményem .
3.Örülök - alpári dühét olvasva - , hogy sikerült kizökkentenem .
4.Nyugodjék békében...

1.Így van . Ki emlékezik arra - például - hogy Kovács Ági "csak" benyúlással lett olimpiai bajnok . Olimpiai bajnok lett és kész .
2.Én magam csak szolid hangvételű említést tettem a benyomásaimról , ami nem vág egybe a mostani eufóriás hangulattal . Nietzschével szólva "korszerűtlen" jegyzetet írtam . S röpke bejegyzésem nem az örökkévalóságnak szólt...

1.Nem értette meg , amit írtam : egy közhelyes film , történelmietlen-mesterkélt tálalásban , nem Oscarra méltó .
2. Az is érthetetlen-elfogadhatatlan , hogy egy megindokolt , de Önétől eltérő véleményre ennyire útszéli-agresszív hangon reagál . Bármely zsűri döntése eleve megkérdőjelezhető , mert véges .
3. Ha nincs tisztában a saját véleményének határaival ,akkor ne mandínerezzen , mert előbb-utóbb agyvérzést kap .

Nyugodjon békében !

Itt a Mandineren is közöltek idevágó írást , zsidó szerzők arról , hogy a film nem valósághűen mutatja be a lágeréletet , a holokausztot . Például , ha egy film papot civilben misézve ábrázol , akkor az a film hiteltelen , mert a a papok nem civilben miséznek...

Nincs igaza : mert egy dolog eltérni valamitől , s ezt az eltérést mint eltérést ábrázolni ,s más dolog az eltérést úgy bemutatni , mintha az nem lenne eltérés . A Mandineres zsidó szerzők cikke ez utóbbi esetről szólt , amikor a hiteltelen gesztusokról írtak a film ábrázolása kapcsán .

Na pont erről is van szó. Beérett az a koncepció amit a Kormányfő a Nemzeti Flmalap megalkotásával teremtett Andy Vajna vezetésével felállított. A gyümölcs kezd beérni, pedig milyen ellenszelet kellett áttörnie.

Így a Gratuláció Andynak is szól aki kihasználta azért a személyes tekntélyét és beavatottságát a nemzetközi filmvlágba és szakmai hozáértése kapcsán ajtot nyított, vagyis rést nyitott a magyar kúltura egy szeletére a filmmüvészetre amely anno is üttörő volt és világhirü.

Andy nemcsak most hanem évek óta serte-pertél, még azelött, hogy Mineszterelnőki megbizást megkapta volna. A váltoás annyi lett, hogy források és straégiát tudtak a szakma mögé tenni.

Nagy szerepe volt annak, mivel a filmalap finanszirozott így a promociókat, benevezések külömböző fesztiválokra, a kopiák legyártásán keresztül minden szinten és az öt kontinensen ott voltak.

A filmvilágban olyan technikákat alkalmaztak ami elengedhetettlen a sikerhez
Ez egy olyan effekt mikor ha az első dominót elpöccintüs sorra döl a többi is ami a kezdeti energiátt mesokorozva egyre erőteljesebben adja át az energiát.

Ez a tudás Andy Vajna birtokában volt ami szükséges a Magyar Filmgyártás hallottaiból val felélesztéséhez.

Gratula! Megjegyezve azt, hogy ehhez azért Nemes-Jeges és az egész stáb tehetsége is szükséges volt. Andy Vajna felsmerte a lehetőséget és azért ehhez is tudás kell.

Begnini szintén Oscarral Az élet szép c. filmjénél csak valósághűbb lehet.

1.Truffaut egy egész könyvet kitevő interjút csinált Alfred Hitchcockkal , aki nem forgatott le egy jelenetet , amíg az abban funkciót betöltő metrójegy nem az eredeti .
2. Nem akarom e probléma jelentőségét eltúlozni . Nekem a legfőbb problémám a Saul fiával inkább az , hogy a szépen hangzó mondanivaló nem alapozható meg abban a horizontban , amiről a film szól . Mert nagyszerű a humánum lelkünkben rezgő utolsó maradékára hivatkozni , de MIÉRT választaná ezt valaki , ha a kegyetlenség jobban kifizetődik ?...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés