Végre Oscart kapott Leonardo di Caprio

2016. február 29. 12:57
A The Revenant című, vadonban játszódó filmben játszott szerepéért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart Leonardo di Caprio, aki aztán a természet védelméért és a világ szegényeiért is felemelte a szavát a beszédében.

Leonardo di Caprio, miután helyi idő szerint vasárnap este átvette a The Revenant című, az észak-amerikai vadonban játszódó film főszerepéért járó legjobb színész díjat, hosszú beszédet mondott. A filmes kollégákon túl mestereinek, többek között Scorsesenek is köszönetet mondott, majd felhívta a figyelmet a természet védelmére, a klímaváltozásra és a világ szegénységben élő tömegeire is.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki minden filmjében hitelesen alakít, az nem "csak" jó, hanem nagy színész is.

Szerintem most pont nem érdemelte meg a díjat. A visszatérő túlstilizált túlélő-giccsparádé lett, amiben Tom Hardy karakterén kívül nincsnek hiteles, emberszerű figurák. Di Caprio sokkal meggyőzőbb alakítást nyújtott az Aviátorban, a Véres Gyémántban, a Viharszigetben, a Kezdetben, a J. Edgar Hoover-filmben vagy akár a Wall Street farkasában.

Azért a Titanic előtt is voltak olyan filmjei (Gilbert Grape, Egy kosaras naplója), ahol olyan alakítást nyújtott, amitől leesett az ember álla.

Na, legalább van minek örülnie. Most aztán érezheti, mi a csúcs!

(Nálunk is indul a virtuóz. Paganini forog a sírjában).

Már az Egy Kosaras Napló-jáért megérdemelt volna egy Oscart.

Én azokra a szerencsétlen kisgyerekekre gondolok, akiknek virtuóznak kellene lenniük , ha megnyerik a versenyt.
A zenében virtuóz az, aki annak születik, erre nem lehet senkit sem tanítani.

Én nem nézek ilyen műsorokat. A szakállas nemtommit is csak itt láttam a Mandin, valaki belinkelte.

"és a világ szegénységben élő tömegeire is"

Ezt speciel kár megemlíteni egy olyan estélyen, ahol egy átlagos ruha többe kerül, mint amit egy derék amerikai átlagember megkeres az élete során. Akkor már inkább a világbéke.

DiCaprio-val kicsit úgy vagyok, hogy az Aviátor óta ugyanazt hozza, neki az volt karrierje csúcsa, de mintha megragadt volna benne, megtalálta a tuti receptet, és a szerepeit is ez alapján válogatta, alig vannak kísérleti filmjei azóta, talán ez alól kivétel a Django.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lenne korunk egyik legjobb színésze, csak szerintem egy csöppet belehajszolta magát az Oscar-ba, és kísérleti szerepek helyett inkább a biztosra ment az utóbbi időben.

Akár.:)
Kísérleti filmek alatt én merész filmekre, merész vagy szokatlan szerepekre gondoltam.
Ha már Brad Pitt-ről volt itt szó, neki például az életműve teli van ilyen filmekkel, szerepekkel: Kalifórnia, 12 majom, Harcosok klubja, Jesse James, Élet fája, Égető bizonyíték...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés