EU-csúcs

Egy török lap szerint Orbán Viktor ünneprontó

2016. március 8. 15:21
Meglepő győzelemként ünnepelte a török sajtó kedden az Európai Unió és Törökország előző napi brüsszeli csúcstalálkozóján történteket, Orbán Viktort viszont egy lap ünneprontónak nevezte. Azt is tudni vélik, hogy a magyar miniszterelnök azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.

Meglepő győzelemként ünnepelte a török sajtó kedden az Európai Unió és Törökország előző napi brüsszeli csúcstalálkozóján történteket, a Vatan című tekintélyes török napilap ugyanakkor a címlapján ünneprontónak nevezte Orbán Viktort magyar miniszterelnököt, aki több kollégájával együtt ellenezte a menekültválság megoldására tett török javaslatot.

A Vatan megállapítja, hogy a magyar kormányfő nem kíván országában muzulmán menekülteket látni. Értesülései szerint Orbán Viktor a találkozón azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”. A lap hozzáteszi: Magyarország korábban is azt a politikát képviselte, amely szerint a migránsok maradjanak Törökországban.

Az újság belső lapjain hosszabban is ismertette Orbán Viktornak a hétfői tárgyalásról alkotott véleményét: „Szerintünk Európa országai nagy számban fogadhatnak be muzulmán menekülteket. Ez az ő választásuk, de Brüsszel olyan ígéreteket tesz Törökországnak, amelyeket nem tud majd betartani. Illúzió az a terv, hogy az EU képes elosztani a Törökországtól átvállalt menekültek százezreit. Ezt egyetlen uniós ország sem tudja kivitelezni” – idézte a magyar kormányfő szavait a Vatan.

Meglepő győzelemként értékelte a megállapodást a török sajtó

A keddi török sajtó egységesen támogatta a török diplomácia Brüsszelben tett lépéseit, meglepő győzelemként ünnepelve a történteket. Törökország mindent elért, amit gondolt – írták. A Posta című újság szerint a migránsválság megoldásáról szóló tárgyalásokon Törökország szabja a feltételeket.

A Takvim című népszerű kormánypárti napilap újságírója, Ergün Diler írásában egyenesen úgy értékelte a sikert, hogy az Európai Unió új határa egészen a szíriai Aleppóig kiszélesedik majd. Az újság úgy véli, hogy a menekültügy annyira térdre kényszerítette az Európai Uniót, hogy még az is reális lehetőségként merült fel a csúcstalálkozón, hogy a törököknek a korábban ígért időpontnál hamarabb, már idén június végéig megadják a vízummentességet.

Most gondolkodjon az EU!” – írta a Habertürk című napilap. „A labda az unió térfelén pattog” – fogalmazott címoldalán az Aksam. A Sabah című legfőbb kormánypárti napilap szerint a hétfői EU-török csúcson Ankara olyan javaslattal állt elő, amely valódi megoldást nyújt a menekültkrízisre.

Ellenzéki sajtó: Törökország ajánlata radikális elemeket tartalmaz

A Hürriyet című legnagyobb ellenzéki napilap ugyanakkor elismerte, hogy Törökország ajánlata radikális elemeket tartalmaz, Ahmet Davutoğlu miniszterelnök Brüsszelben olyan ajánlatot tett, amelyet meglehetősen nehéz valamennyi EU-tagállamnak elfogadnia. Az újság hangsúlyozta: Törökország, amelyet korábban több kritika ért, miszerint nem tesz konkrét intézkedéseket a migránshullám megállítására, „utolsó lehetőségként” tekintett a hétfői találkozóra és „egy hirtelen mozdulattal” sikerült is nehéz helyzetbe hoznia az európai országok vezetőit.

Az ellenzéki Hürriyet – a Cumhuriyet című, újságíróinak letartóztatásáról elhíresült kormánykritikus orgánumhoz hasonlóan – kitért arra, hogy a sajtószabadság az Európai Unió egyik kulcsfontosságú alapértéke. A törökországi újságírókat és szerkesztőségeket érő korlátozások negatívan hatnak az európai uniós csatlakozási folyamatra – sugallta az ellenzéki sajtó.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.

Tegyük hozzá: egyebekért már úgyis kinéz egy kis etye-petye.

Nem elég nekik az, hogy Merkelen keresztül jól megfejték az UNIO-t?
Törökország mini "Szaudi Arábia" akar lenni.
Nagy dolog lesz ám a kiválogatott, valamilyen képzettséggel rendelkező "ingyen" munkaerőt elküldeni Németországba, a maradékot meg szétosztani!
No, ebből az utóbbiból nem kér Magyarország és Orbán.
Merkel meg őrületesen jó üzletet kötött.
Már csak a török állampolgárságot kell megszerezniük a migránsoknak, aztán szabadon kószálhatnak Shengen területén.
A németek meg nyugodtak, az ő kancellárjuk megbirkózott a helyzettel.
Még nem tudják, hogy a kancellár-asszony csak csűri-csavarja az ügyeket, a végső megoldásba pedig ők is belepusztulnak, mint a többi tagállam. Mire felébrednek, késő lesz.
Mi meg megfizetjük a belépésünk és Merkel lépéseinek az árát.
Vastagon.

"Értesülései szerint Orbán Viktor a találkozón azt mondta: „Ha szíriai menekülteket fogadnék be, engem Budapesten nyilvánosan felakasztanának”.
Van olyan érzésem, hogy bárkit.
Olyan érzésem is van, hogy Budapest megélhet Hirosimát, mert ez nem babra megy.
A világhatalom nem kockáztatja a pénzét habókra.

Ennek az egésznek nincs köze sem Orbánhoz, sem Habonyhoz.
A népnek nincs más választása.
Nekünk van egy történelmünk, tudjuk, mivel jár egy invázió.
Nem elegáns végigvárnunk, amíg egyenként levadásznak bennünket.

Válaszok:
Burmann | 2016. március 8. 15:54

Törökország volt az ünnepelt sztár anno nálatok is:

http://www.gazete2023.com/imag..

Orbán: Törökország sikere példaértékű

http://index.hu/belfold/2013/0..

Remélem felébredtek.

Korábban Ziya Gökalp versének elszavalásáért kapott börtönt Erdogan.

„A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

Hatalmát a pántürk Gülen

Ezt lehet várni Erdogantól... Mondjuk nem értem, hogy ez másnak nem tűnt fel.

A hatalmát jórészt a pán török iszlamista nacionalista Gülen mozgalomnak köszönheti. Akiknek az a céljuk, hogy visszahozzák Törökországnak az Oszmán Birodalom korabeli befolyását és hatalmát.

Erdogan: Természetellenes a nők és férfiak egyenjogúsága

Erdogan: A fogamzásgátlás hazaárulás

Erdogan: csak a kommunista országokban szokás, hogy a nők és a férfiak azonos munkát végezzenek

stb, stb stb.

Engem Willy Fogból Tico-ra emlékeztet.

Tavaly amikor Tico Németországban járt már akkor olyan kijelentést tett, hogy a Németországban élő törököknek és török származásúaknak meg kell őrizniük identitásukat, és nem szabad asszimilálódniuk. Nice!

Tényleg el akarják fogadni a törökök követeléseit? Angliát hogy tartják bent ezután?

A törökök kinevetik Merkelt és gúnyt üznek az uniós vezetőkből. Ez, bár disztingváltan, de nagyon jól érzékelhető a Takvin c. kormánpárti napilapból az alábbi idézetben.

"A Takvim című népszerű kormánypárti napilap újságírója, Ergün Diler írásában egyenesen úgy értékelte a sikert, hogy az Európai Unió új határa egészen a szíriai Aleppóig kiszélesedik majd. Az újság úgy véli, hogy a menekültügy annyira térdre kényszerítette az Európai Uniót, hogy még az is reális lehetőségként merült fel a csúcstalálkozón, hogy a törököknek a korábban ígért időpontnál hamarabb, már idén június végéig megadják a vízummentességet."

Kell ennél több, jobb minősítés a Juncker-Tusk-Merkel vezette triumvirátusra?
Szégyen ami történt. Európai Unió szégyene, hogy ilyen vezetői vannak.

Válaszok:
Morgen | 2016. március 8. 17:19

Azért, lássuk be, itthon is vannak hívei.
Magyarország a belépéssel és a monitordobálással bukott el.
Innen nincs visszaút.

A mi országunk lakosságának a szégyene. Ide sohasem szabadott volna belépni.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 8. 17:44

A CDU vezetéséről is megvan a véleményem. Hogyan engedheti meg magának a CDU vezetése, hogy egy béna kacsa bolondot csináljon az Európai Unióból, a törökök úgy rángassák mint bábus a bábot? Ha német polgár lennék és tagja a CDU-nak azonnal kilépnek és nem adnám szavazatomat a pártra. Remélem, hogy ezt a német választók a tartományai választásoknál jelezni fogják, mert ilyen rossz vezetése már nagyon régen volt a CDU-nak.

Az már csak a hab a tortán, hogy Merkelnek akartak Nobel díjat adni.

Junkcker pedig egy külön fejezet lehetne.
A fejezet címe akár az is lehetne; A Luxemburgi kacsamesék Mekk mestere.

Nem a mi országunk szégyene, hanem a CDU vezetésének a szégyene, de bízom benne, hogy minden "jót tett" elnyeri méltó büntetését.

Nem értek egyet Orbán Viktor azon kijelentésével, hogy "Szerintünk Európa országai nagy számban fogadhatnak be muzulmán menekülteket. Ez az ő választásuk", mert amit Németország tesz, vagy nem tesz az kihatással van az egész Európára. Sajnos az Európai Uniónak nincs egyetlen olyan vezetője sem, akire rá lehetne mondani; államférfi.
Az Unió Parlamentjében a képviselők egy része pedig úgy viselkedik, mint a piaci kofák a piaci vircsafton.

Az iszlám az emberiség utolsó reménye – mondta Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom magát római katolikusnak valló vezetője Törökországban.

No comment...

A Jobbik nélkül szebb a Jövő!

A Kanadaiak jobban tették volna, ha Kanadában maradnak és nem avatkoznak be egy másik földrész életébe. Semmivel sem különbek, mint az USA.

Rendben van. Javasolom, hogy a népvándorlást, Európa etnikai, vallási térképét átrajzolni szándékozók, ebbéli szándékukat itt is kifejezők adják meg lakcímüket a BM-nek, jelezve, hogy a lakásukba, családjukba, saját költségükre szeretnének migránsokat befogadni. Ezzel is kifejezve erkölcsi nagyságukat.

Álljanak elő névvel, lakcímmel.

Egyébként meg Hunyadi, de Churchill is forog a sírjában , látván az elkorcsosult utódokat.

Ha így halad a magyar közgondolkodás, a ballib morál, akkor a francia helyzethez hasonlóan, a magyar zsidóság is csomagolhat, a ballib Hitlert meghaladó módon tör a hazai zsidóság, de az egész nemzet elpusztítására. Támogatva az ebben élen járó Merkelt.Ki fogja szétbombázni ismét a németeket? Megérett rá a helyzet. Haláltáborok helyett,zsidó gyűlölő, gyilkos muszlimok. Ez a német opció.

Hol írtam, hogy ide? Sehol. Erre gondoltam.

„Kanada befejezi harci tevékenységét a közel-keleti országokban, kivonja a dzsihadista célpontokat támadó hat vadászbombázóját. Az IÁ elleni harcot viszont két megfigyelő és egy légi utántöltő repülőgéppel továbbra is támogatja, illetve növeli az iraki kurdok kiképzésében közreműködő katonáinak számát 69-ről 230 főre.

Trudeau a kormány döntését indokolva úgy fogalmazott: "az IÁ terrorját minden nap elszenvedő embereknek nem a bosszúnk, hanem a segítségünk kell".

A tavaly októberben megválasztott miniszterelnök kampányában azt ígérte, hogy kivonja az említett hat vadászbombázót a koalícióból, ugyanakkor a döntés váratott magára az azt ellenző koalíciós tagok nyomása miatt.

Kanada 2001 és 2011 között vett részt az afganisztáni harci cselekményekben, ez idő alatt 158 katonája vesztette életét. Ennek hatására Kanadában csökkent az ország külföldi harci cselekményekben való részvételének támogatottsága. Tavaly márciusban baráti tűzben egy kanadai katona meghalt és másik három megsebesült Irakban.”

Nekem mér az is megfordult a fejemben, hogy szírekkel akarják pótolni a török vendégmunkások egy részét. Arra gondoltam, hátha esetleg szabadulnának a törökök egy részétől, mert hogy egyre terhesebbek nekik. De most már semmit nem értek. A németek jelenleg olyanok, mint valami barmok, akik mennek a vágóhídra.

A Settenkedő Szalámis is migráns lesz?
http://index.hu/kultur/media/2..

Csemegéznek az előszűrt leendő rabszolgák között. Ennyi, rabszolgák kellenek nekik.

Oké, oké. Csak én is próbálok magyarázatot találni arra, miért jó ez a németeknek.

A baj az , hogy volt nekik egy erős világi beállítottságú tábornoki karuk, akik mindig is ügyelt arra, hogy ne essenek Erdogan féle túlzásokba, ha igen akkor jöttek ők és rendet vágtak puccs formájában.

Az Ergenekon / törökök őshazája / operációval Erdogan ennek elébe ment és "kiherélte" ezt a tábornoki garnitúrát. Jelenleg börtönben csücsülnek. Erdogan meg kontroll nélkül éli világát.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 8. 19:34

Amennyiben cselekvőképes lenne ez a tábornoki kar, két perc alatt rendet raknának.

Merkel támogatottsága csak nő, egyre nő. Vagy mégse?!

Hessen orrba vágta Merkelt
A bevándorlásellenes és a szélsőjobboldali pártok előretörését hozták a vasárnapi hesseni önkormányzati választások. Az Angela Merkel vezette nagykoalíciós pártok jelentősen visszaestek.
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Anno csak elszavalt egy Ziya Gökalp verset és már börtönben is találta magát.

„A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

Ez 10 hónapot ért ha jól emlékszem.

Jó egy hónapja mondta:

"..A (damaszkuszi) rezsim blokád alá vette Aleppó egy részét és ha nekik (a menekülő civileknek) nincs más választásuk, be kell fogadnunk a testvéreinket, és ezt meg is tesszük.."

Válaszok:
Laibach | 2016. március 8. 19:51

Amúgy hatalmát jórészt Fethullah Gülen iszlám hitszónok mozgalmának köszönheti.

Kevesen látják azt is, hogy a vízummentesség eltörlésével rövid időn belül destabilizálni fogják pl.Bulgáriát.

A Gülen mozgalom egyik lényege, hogy az Oszmán Birodalom korának megfelelő befolyást hozzák vissza.

azóta már összevesztek, sőt ellenségek lettek, de az alap ez.

„Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek – tájékoztatták a horvát hatóságok Szerbiát.

Belgrád pedig bejelentette, hogy ezentúl hasonló korlátozásokat léptet életbe, mint az uniós országok – közölte honlapján az értesülést kedden a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).
A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint a szerb intézkedések a Macedóniával és a Bulgáriával közös határra vonatkoznak. Az RTS szerint ezzel gyakorlatilag lezárul a balkáni migránsútvonal.”

Aydan Özoguz ismerős a neve???

Válaszok:
Laibach | 2016. március 8. 20:05

Merkel minisztere.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 8. 20:06

A menekültügyért és társadalmi integrációért felel.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 8. 20:07

szerintem sokan ezt sem tudják.

Egyik nagyobb és őszintébb politikus mint a másik...

Jobbik nélkül Szebb a Jövő!

Teljesen, először szúrnak, azután gondolkodnak.

Nem ide valók.

Abban egyetértünk, hogy egyikőnk se szeretné ha énekelnék ezt a régi janicsár dalt a vár alatt.

Estergon Kalesi / Esztergom vára /


https://www.youtube.com/watch?..

Jó éjt! Lépek.

Egy dolgot biztosan tudok, hogy kit/mit NE.

De ezt szerintem eddig is tudtad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés