Saját ükanyja dalait viszi színpadra Enyedi Ágnes

2016. március 10. 20:42
Összművészeti zenés-táncos produkció keretében viszi színpadra a saját ük- és dédanyjától gyűjtött dalokat a gyergyói származású Enyedi Ágnes népdalénekes március 16-án.

Saját ük- és dédanyja népdalait mutatja be különleges kamaraest keretében a gyergyószentmiklósi születésű népdal-énekesnő, a Magos és a Tázló zenekar énekese, Enyedi Ágnes március 16-án, a Bethlen Téri Színházban.

A gyergyóditrói születésű Kelemen László által szerkesztett műsor – amelyben felhasználják az Enyedi Ágnes ük- és dédanyjától gyűjtött dalokat is – bemutatja  e kevéssé ismert székelyföldi kistáj különleges és archaikus zenei világa. Elhangzanak majd többek közt Csomafalva, Remete, Eszenyő, Orotva, Szentmiklós és Gyergyóditró falujának dalai is. A produkcióban az énekes testvére, Enyedi Tamás cimbalmozik majd, a táncokat pedig ifj. Zsuráfszky Zoltán koreografálta.

A gyergyói népzene szépsége és értéke egyrészt zeneiségében, másrészt a szövegek költőiségében, mély mondanivalójában és magában a műfaji sokszínűségben rejlik. A dalok zeneisége és a műfaji sokszínűség – a balladáktól a pattogó táncdallamokon át a keserveseken és altatókon keresztül a lírai dalokig –, valamint a koncert szerves részét alkotó tánc, a színpadi dramaturgia és az egész előadást átszövő személyes családi, rokoni kötelékek együtt kivételes élményt ígérnek.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés