Öngyilkos lett Keith Emerson

2016. március 12. 10:44
Öngyilkos lett Keith Emerson rockzenész, a legendás progresszív rock együttes, az Emerson, Lake & Palmer társalapítója - közölte a kaliforniai, Santa Monica-i rendőrség helyi idő szerint pénteken. A rendőrség közlése szerint Keith Emerson fejbe lőtte magát. A zenész 71 esztendős volt.

Az angliai születésű Emerson zenekara a hetvenes években lett népszerű, mégpedig Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival. Maga Emerson Hammond-orgonán, elektronikus zongorán, Steinway-hangversenyzongorán és szintetizátoron játszott, és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert.

Mielőtt az Emerson, Lake & Palmert megalapította volna, Keith Emerson a The Nice nevű zenekarral játszott. Miután amikor évtizedekkel később befejezte aktív zenész pályafutását, változatlaul a zeneiparban tevékenykedett.

Utolsó koncertjét 2015. júiusában tartotta a londoni Barbicanban. 

A Santa Monica-i rendőrség szóvivője szerint a zenész holttestére pénteken reggel a lakásában a barátnője talált rá.

„Keith kedves lélek volt, és a zene iránti szeretetének és szenvedélyének a következő években nemigen lesz párja” – nyilatkozta a tragédia hírére a zenekar másik tagja, Carl Palmer.

*

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon sokat köszönhet neki a zene, és én is.
Nyugodjék békében.

Az ELP véget ért.

De van ami örök:

https://youtu.be/mbTVIpN5zeM

Anno kölcsönkaptam egy hétvégére, hogy szalagra vegyem - ugye nem volt a boltban, meg pénzem sem volt - csak a felvétel lett furcsa, bár úgy is sokat hallgattam. A kábel a sztereót nem vitte át - csak az egyik oldalt:).
Úgy is tetszett!:)

A BS-beli koncertjük örök emlék.

Nyugodjék békében.

Emerson életműve azt példázza, hogy ahogy az életben, a zenében sincsenek merev formák, átléphetetlen határok. Köszönet a több évtizednyi minőségi zenei liberalizmusért. R.I.P.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában