A Saul fia és Szlovákia

2016. március 16. 12:30

Andrej Kiska
Facebook
Koncentrációs tábor. Szenvedés, vér és halál. Tegnap este láttam, de a legrosszabb az, hogy ez mind igaz. Nem volt túl régen, és velünk történt meg itt, Európában. Sajnos mi nem csak az áldozatok oldalán voltunk, hanem a fasiszta szlovák állam emberek ezreit küldte a halálba.

Koncentrációs tábor. Szenvedés, vér és halál. Tegnap este láttam, de a legrosszabb az, hogy ez mind igaz volt. Nem volt túl régen, és nálunk történt meg, itt, Európában. Sajnos mi nem csak az áldozatok oldalán voltunk, hanem a fasiszta szlovák állam emberek ezreit küldte a halálba.

Remélem, hogy a nemrég Oscar-díjat nyert Saul fiát nem csak a mozikban, de a tévében is bemutatják. Örülnék, ha az ilyen témájú filmet nem csak éjszaka lehetne nézni, hanem a televízióink főműsoridejében lenne a program része. Gyakran eszembe jutnak a szavak, amelyek egy 85 éves Auschwitz-túlélőtől hallottam: »nem hagyhatjuk, hogy a múltunk legyen a gyermekeink jövője«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a fasiszta szlovák állam emberek ezreit küldte a halálba. "

emberek ezreit?

Ezzel szemben a valóság:
A 68/1942. számú törvény megszavazásakor a szlovák parlamentben csak gróf Esterházy János keze nem lendült a magasba. Az 1942 márciusa és októbere között lezajlott deportálások során – melyeket a Hlinka Gárda német segítség nélkül hajtott végre – összesen 58 000 szlovákiai zsidót hurcoltak haláltáborokba. A megmenekült zsidók túlnyomó része Magyarországon talált oltalmat.

No ezért alázták meg az ultracionisták Magyarországot, másodszor, 25 év alatt, a határújraszabásaikkal!

Ideje lenne a deportált magyarokról is megnézned egy filmet, maki.

Van, Sára Sándortól a VÁD, egy feltörekvő, értelmes magyar parasztcsalád kiirtása (csak a két kisgyerek unoka menekül meg, őket futni hagyják). Az idilli "felszabadítás" helyett a magyar vidék kálváriája.

Van regény is, Herczegh Gézától a Foggal, körömmel.
Fantasztikusan jó, az egész hihetetlen tragédiát, értékek pusztulását mutatja be a német megszállástól a "felszabadulásig".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés