Nem leszek a TV2 új Naplójának riportere

2016. március 23. 15:05

Friderikusz Sándor
Facebook
Nem leszek tehát a TV2 új Naplójának riportere, sőt, legnagyobb sajnálatomra arról is lemondok, hogy folytassam az Összezárva Friderikusszal-t.

Ezen a héten kedden a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy miközben a TV2 számos egykori és jelenlegi munkatársa nem hajlandó a nevét adni a csatorna új, propagandisztikus célokat szolgáló »hírműsoraihoz«, én a Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságíró, bezzeg visszatérek, méghozzá »a Napló riportereként«.

Nos, nem térek vissza a Napló riportereként!

Az viszont tény, hogy az Összezárva Friderikusszal című műsor áprilisi folytatásához már minden előkészület megtörtént, és bár a következő kilenc adásra szóló szerződést még nem írtam alá, az első felvételt most hétvégére terveztük. Tény az is, hogy az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 »új« híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem. És nemcsak bennem érlelődött ez: a hét elején az Összezárva gegcsapatának számomra legfontosabb tagja arról értesített, hogy a továbbiakban nem vállalja a munkát a TV2-nél tapasztalt anomáliák miatt.

Érlelődött tehát az elhatározásom, noha szerettem és szívesen csináltam ezt a műsort – még akkor is, ha nem minden korábbi vendég volt kedvemre való –, ugyanakkor meggyőződésem, hogy egy televíziós műsorkészítő, ha integer személyiség, nem tekinthet el attól a közegtől, amelyben a produktuma helyet kap, nem legitimálhat a jelenlétével olyan törekvéseket és magatartásokat, amelyeket mélységesen megvet és elítél.

Mindezeken tehát már napok óta gondolkodtam, amikor jött kedden a fals Blikk-»híradás« (»Friderikusz a Napló riportereként tér vissza«), amely azon nyomban megoldotta a dilemmámat. Köszönet érte a névtelen hírforrásnak, mert pár napon belül újra bebizonyította, hogy az elemi szakmai és erkölcsi szabályokra ily' mértékig fittyet hányó közegben nem szabad dolgozni, azaz minden érintkezési felületet is meg kell szüntetnem azzal a tévécsatornával, amely tudtomon és akaratomon kívül rossz híremet kelti, kikezdi a szakmai és emberi hitelességemet.

Nem leszek tehát a TV2 új Napló-jának riportere, sőt, legnagyobb sajnálatomra arról is lemondok, hogy folytassam az Összezárva Friderikusszal-t.

A nézőktől pedig, akik szerették ezt a műsort, elnézést kérek, azok nevében is – mert ők úgysem fogják megtenni –, akik ismét, nem először, olyan helyzetet idéztek elő (a TV2-nél), amelyet tisztességes és professzionális műsorkészítő már nem vállalhat.

Természetesen a műsorom az ATV-ben megy tovább!

Budapest, 2016. március 23.

Friderikusz Sándor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Püff neki.

Válaszok:
pollip | 2016. március 24. 6:44

"különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem."

Pedig Puklival csak össze kellett volna záródni.
Juhász Pétert meg senkinek sem kell lejáratnia, ezt megoldja ő maga is.
Friderikusz meg kenje a hajára a díjait.

Most megrendültem.

Közhírré tétetett, hogy egyelőre nem lesznek celebek Pulitzer-díjassal összezárva. Mindjárt sírok.

Az elmondottakból pedig kilogikázható, hogy a miniszterelnököt minden bizonyíték nélkül tolvajozó szarban lévő rózsadombi füvesember vállalható egy Pulitzer-díjas számára. Amint alkalma lesz rá, nyilván össze is zárja vele magát.

Így hát megnyugodtam.

Elég nyúlós-nyálas, erőltetett jópofizós, komolykodós műsorka volt az az Összezárva.
A Gregor Bernadettesnél kiszálltam, mert nagyon polkorrekt, kioktatósra sikerült Berni Jobbikhoz közeli fellépése miatt.

Húzzál bele, mert Frei már lehet, hogy készíti a riportot egy öngyilkos merénylővel, aki Orbán mellett fölrobbantaná magát. :)

Bernadett csodálatos!

Én azért nem néztem végig, mert Berninek semmi szüksége nem volt arra, hogy ennek a pojácának magyarázkodjon.
Fridi mindenáron azt akarta hallani, hogy Berni bevallja, milyen hatalmasat hibázott és most már soha többet....

Sok munkáskézből van hiány Mo-n. De újságírókból, Belzebubnak hála, van elég.

Ne tedd ezt velünk Fridi, mihez kezdünk nélküled!

Távol áll tőlem Friderikusz habitusa és eklektikus szakmaisága (jogosan vetődik fel a kérdés, hogy eddig mi a manót csinált a TV2-nél?), de ez a lelépés most kb. korrektnek tűnik. És jó tudni, hogy még vannak olyan médiamunkások, akiket nem kizárólag a pénz motivál (főleg, ha már van nekik).

Na, most mi lesz velünk?
Ott van neki az atv.

Volt ilyen műsorod?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában