Együtt: Március 8-án döntöttek arról, hogy parkoló lesz a Vörösmarty téren

2016. március 24. 15:40
Pataki Márton, az Együtt képviselője szerint Kocsis Máté „hazudott” amikor azt állította, hogy nem ő „fúrta meg” az Ünnepi Könyvhetet. Pataki szerint Kocsis az alelnöke annak a bizottságnak, amely március 8-án „döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren”, így a június 9-én kezdődő Könyvhétnek nem lesz helye a téren.

Pataki Márton, az Együtt – a Korszakváltók Pártjának budapesti elnöke szerint a főváros már döntött, és április végétől lakossági parkolót alakítanak ki a Vörösmarty téren, a júniusi könyvhétnek nem jut hely.

Pataki Márton csütörtöki közleményében azt írta: Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester „hazudott”, mert bár azt állítja, hogy nem ő „fúrta meg” az Ünnepi Könyvhetet, a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága – amelynek Kocsis Máté alelnöke - március 8-án határozatban „döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren”. Hozzátette: ezzel éppen ők döntötték el, hogy nem lehet Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, mert ott akkor autók fognak parkolni.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere korábbi közleményében azt írta: bár több portálon olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága „kidobta”, „száműzte”, „kifúrta” a könyvhetet a Vörösmarty térről, a valóság az, hogy a bizottság nem hozott erre vonatkozó döntést.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) ugyancsak csütörtöki közleményében azt írta: a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának képviselői meg kívánják tagadni a június 9-én kezdődő 87. Ünnepi Könyvhéttől a Vörösmarty tér használati jogát. Azt írták: a Fővárosi Önkormányzat a Vörösmarty tér helyet a Múzeumkertet és a Pollack Mihály tér együttesét ajánlotta fel lehetséges helyszínként a Könyvhétre.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úristen, nem a Zserbó előtt fog dedikálni Heller néni, Karafiáth, Frei, meg a kiskedvencek, hanem a múzeumkertben.
Diktatúra!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés