Jobboldali barátaim!

2016. március 27. 14:33

Apáti Bence
Facebook
Titeket is arra biztatlak, menjetek és nézzétek meg Pintér Béla új darabját. Közben gondoljatok a hatalom mindenkori birtokosaira. Vagy csak Gyurcsányra. Ugyanis A bajnok olyan bitang jó, a szereplők olyat játszanak, hogy azt mindenkinek látnia kell.

(...) nyugodtan vessetek a kiéheztetett, beginázott vérhörcsögök elé – a darab beszippant a tizenötödik perctől, felkap, nem enged el, hogy aztán a nyolcvanadik percben földözba... csapjon és szégyenszemre, a kockás inges fotelforradalmárok gyűrűjében libabőrös kezekkel törölgessem a szemem, majd elcsukló hangon bravózzak.

Pedig rosszul indult. 

A közönség összetétele nagyjából megegyezett egy kockárdás/velkámrefjudzsiszes/ internetadóellenes/Dopemanforprezidentes »civil« tüntetésével.

Szürreális pillanat volt, amikor elfoglaltam a szakmailag kikönyörgött helyemet, a mellettem ülő antifasiszta 60-as úr még kezdés előtt átfutott pár – az orbáni fasiszta diktatúrát leleplező Nol.hu-s cikket az okostelefonján – majd a forradalmi hevülettől izzó tekintettel rám nézett, és remegő hangon odasúgta:

»Nagyon várom...« 

Hogy a forradalmat vagy a darabot, ott és akkor hirtelen nem tudtam eldönteni.

Mert valóban, a hangulat forradalmi volt. Olyan romkocsmás, gyorsan hamvába haló, millás-bajnais. Tiszavirágos. Puklis. De a miénk.

Akarom mondani: az övék.

Érezni lehetett a levegőben, hogy ma ledőlnek Orbán – Soros véréből és szíriai keresztény atomfizikusok beléből formált – szobrai. Hogy itt ma meg lesz döntve a rendszer.

Mert Pintér megmutatja.

Hogy ezek kokóznak. Csalják az asszonyt. Akit persze megdugni sem tudnak ezek a Fideszes nyilasok, mert különben nem lenne női szeretőjük. Mármint az asszonynak. Akit nem dug meg rendesen a fideszes.(Van ez az új hobbi liberáliséknál, hogy coming out-oltatják a jobbos meleget. Ezúton is gratulálok a művelőinek.)

Majdnem hazamentem. Annyira idegesített ez a kollektív szektás kisugárzás. Gyurcsányra gondoltam. Hogy hány pletykát hallottam róla. Iszik. Kurvázik. Drogozik. Szegény Daróczi Dávidról le se írom, mit hallottam. Se azt, hogy vetett véget életének. Mifelénk nem módi a kegyeletsértés. Ezen háborogtam. Hogy kockás inges nézőtársaim milyen feledékenyek, milyen egysíkúan láthatják a világot. Aztán már csak sajnáltam őket. 

Ugyanis a darab olyan bitang jó, a szereplők olyat játszanak (egytől egyig), hogy azt mindenkinek látnia kell. 

Jobboldali barátaim! Titeket is arra biztatlak, menjetek és nézzétek meg. Közben gondoljatok a hatalom mindenkori birtokosaira.

Vagy csak Gyurcsányra.

Vagy Kókára. Mesélik: szerette költeni a pénzt. Sok mindenre. Gondoljatok a pletykákra. Gondoljatok Pintérre, aki akkor nem készített darabot ezekről a pletykákról. Talán ez a darab azokról az időkről is szól. Azokról a pletykákról is. Talán nekünk készítette, mea culpa gyanánt. 

Ervin, Adél, Judit, Anna! 

Zseniálisak voltatok.

Köszönöm az élményt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég szar ügy, hogy "irodalom" címszó alatt bármilyen mocsok rágalom megjelentethető, és senki nem kötelezhető bizonyításra. Ha KL, KL-né vagy RÉ közül bárki úgy érezné, hogy őket bemocskolták, ez csak egy fikció. Akár baloldali hatalmasokról is szólhatna. Természetesen.

Ha ez a darab nevesítve Kósa Lajosról, neyéről és Risztov Éváról szólna, azt mondanám, bátor dolog, mondjuk bölcsességre vallana szilárd bizonyítékokkal fölkészülni egy esetleges rágalmazási perre.

Minthogy azonban a darab "egy vidéki politikusról", a neyéről és egy leszbikus kick-box-bajnokról szól, azt mondom, rothadt, sunyi szemétláda mindenki, aki ebben részt vesz.

Egy színdarab nem a valóság.
Ha mégis akkor bizonyítékokat csatolva lehet feljelenteni.

Nagyon beindult a lejáratás. Azt gondolom, hogy nagyon félhetnek, hogy megint nem gyernek a választáson, így mindent bevetnek.

Ha tálalnak bizonyítékokat akkor meggondolom, de ha nem, akkor a hibák ellenére megerősít, hogy csak azok vissza ne jöjjenek.

Ha ez az ismeretlen szerző élvezkedni ment a színházba, ennél nagyobb öröme ne legyen:-))))))

Neked mindegy, hogy gyerekeket is belerángatott a szerző és a színházigazgató? Pótcselekvés a részükről, saját sikertelen magánéletük miatt.

Egyetértek a párhuzammal, mindkettő a családot támadja elsősorban.
Ha ez a tendencia beindul, a ballib politikusok sem lehetnek nyugodtak...
Az itt hörgőknek eszébe juttatnám az szdsz belterjességét, egymás asszonyait vették feleségül körbe-körbe.

Nem valóságábrázolás, ugyanis KL-t támadja, aki ebben a történetben vétlen. Hamis alapokra épül az egész darab.

Hát igen.
A ballib politikusok között van, aki tarthatna Kelemen Annától, az ő nyilvánosságra hozatalától.

Ha vállalnád a "tahó, aberrált" megnevezését, és készenlétben tartanád a bizonyítékaidat egy perre, tökös gyerek lennél. Így csak egy ócska rágalmazó. Mint Pintér Béla.

Ha átváltanál write-only üzemmódról, olvasd el ezt:

Csomorkany 2016. március 27. 21:19

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés