Antigoné védelmére kelt egy néző előadás közben

2016. április 6. 17:20
Valami elpattant: egy néző megpróbálta megakadályozni, hogy Antigonét megkorbácsolják a Bethlen Téri Színház előadásán.

Egy férfi megpróbálta megakadályozni, hogy Antigonét megkorbácsolják – nem, ez nem egy hír az ókori MTI-ből. Az eset a Spirita Társulat Antigoné 016 című előadásán történt, amikor az említett, erősen stilizált jelenetnél egy néző „Nem bánthatod tovább!” kiáltással az első sorokból az egyik színészre vetette magát – írja a Színház.hu. A társulat vezetője ekkor a férfi felé lépett, mire a férfi azt kiáltotta neki: „Te egy diktátor vagy? Megöllek!” A nézőt végül kivezették a teremből. Annyit fűzött még hozzá a jelenethez, hogy „ha mi csak ülünk és nézzük, akkor ő uralkodik! A sok birka meg nézi!”. A jelenetet újrakezdték, a férfit pedig a színház összes előadásáról kitiltották, előre megváltott jegyeinek árát visszaadták neki.

Lehet, hogy csak egy remek marketingakcióról van szó, de az is lehet, hogy elkezdődött, amit 2003-ban bemutatott Nézőművészeti Fősikola című színdarab előrevetített: „Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak a színháztól, mert kényelmetlennek találták; egy ideig megpróbáltak úgy viselkedni a színházban, mint a moziban, vagy otthon a tévé előtt, de ebből rengeteg konfliktus fakadt. A színészek egyre többször keveredtek velük vitába, sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás, míg az egyik Hamlet előadás alatt a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, mikor két felbőszült statiszta a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert - négy halott, tizenöt sebesült. A kormány bezáratta az összes színházat. ”

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...ja, és véletlenül pont ezt a jelenetet felvették!:))

Egy iskolai osztályt vittek egy előadásra az ismerős iskolából, a busz késett, az oszály már az első előadás közepére özönlött be. A sofőr is beült, pont, mikor a színész egy olyan mondathoz ért, hogy "Miért késtél?" Mire a sofőr bekiabált:
"Azért, b+, mert lerothadt a busz!"

Ha ez a Nemzetiben vagy a Vígben történik, akkor azt mondom, hogy a jóember bedilizett (sok volt neki egy görög tragédia), egy kis színházban azonban némi reklámszaga van a dolognak...

Naná, hogy kamu. Nem kell mindent bevenni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés