Tárki: A magyarok szerint az EU legnagyobb baja a bevándorlás

2016. április 11. 17:41
A bevándorlást tartja az Európai Unió legnagyobb problémájának a magyarok kétharmada a Tárki új kutatása szerint. A magyarokhoz hasonlóan gondolkodnak a csehek, az észtek és az olaszok is.

A magyarok kétharmada az Európai Unió legnagyobb problémájának tartotta a bevándorlást 2015 szeptemberében – közölte kutatási eredményeit a Tárki hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy az unió egészében 2013-ról 2015-re háromszorosára, 47 százalékra nőtt azok aránya, akik ugyanezt gondolták. A magyarokhoz hasonlóan a csehek, az olaszok és az észtek is kétharmados arányban vélekedtek így – ették hozzá.

A legálisan érkező bevándorlókat és az EU-nak az illegális bevándorlást szabályozó migrációs politikáját a svédek fogadták el leginkább, őket követték a németek, a luxemburgiak és a dánok.

Az elutasításnak három eltérő típusa rajzolódott ki Európában. A csehek és a szlovákok mindkét szempontból a legelutasítóbbak. A magyarok és a bolgárok a bevándorlást elvetik, de az unió migrációs politikájával szemben nem teljes mértékben elutasítóak. A görögök és a ciprusiak pedig nem kérnek a bevándorlókból, ám kifejezetten támogatják az EU-nak a szabályozásra irányuló erőfeszítéseit – olvasható a közleményben.

 

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a felméréshez hozzátesszük, hogy az úniós országok közül nálunk az egyik legkisebb a bevándorlási ráta, akkor nyilvánvaló, hogy a migrációs félelmek nem függetlenek a kormány mesterségesen gerjesztett idegenellenes propagandájától.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés