Fischer Iván: A zenét nem lehet elhallgattatni

2016. április 29. 22:01
Flashmobot szervez május 7-ére a Budapesti Fesztiválzenekar, hogy így tiltakozzon a 200 milliós fővárosi támogatás évközi elvonása miatt, amely miatt több tucat koncertet kénytelenek lemondani.

Videóban üzent Fischer Iván, a több mint 30 éves Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója annak kapcsán, hogy a héten a Fővárosi Közgyűlés 200 millió forinttal 60 millió forintra csökkentette a zenekar támogatását. Fischer szerint ez a lépés így év közben nagyon sokat árt, mivel több tucat különféle koncertet kénytelenek lemondani emiatt. A zeneigazgató hangsúlyozta: nem szívesen teszik ezeket, de a zenekar hosszútávú biztonsága érdekében nem tehetnek mást.

Fischer Iván szerint Budapest többet érdemel: olyan vezetőt, aki jó gazdaként gondoskodik a kultúráról. 

A zeneigazgató bejelentette: május 7-ére flashmobot szerveznek egy egyelőre még meg nem nevezett térre, ahová nem csak a szimpatizánsaikat várják, de meg fogják hívni Tarlós István főpolgármestert is, hogy a több ezer ember előtt magyarázza majd el a „felelőtlen döntés” célját és értelmét. „A zenét nem lehet elhallgattatni” – zárta üzenetét Fischer Iván.

Összesen 168 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

http://goo.gl/b2PKD1
Csak fizessetek,magyarok!


Nézzétek csak meg ezt a ,hogy is mondják ...tréflit!
https://www.youtube.com/watch?..

Hát,köszönjük!

Akármit írsz, ezek ellen , na az az antiszemitizmus pur. Egyetlen ,ha tényleg bemutatod eredetiben, live ,milyen, ki is egy Ivan Fischer külföldön!

http://www.sueddeutsche.de/kul..

https://www.youtube.com/watch?..

Akkor is mocskolódna, ha sok pénzt kapna.

Így sem ingyen teszi, fizetünk neki bőven.

Na, Rákosival ezt nem merte volna megtenni!

Egy fizetett ellenségből egy kevésbé jól fizetett ellenség.

Lehet annak a "kis" pénznek jobb helyet is találni.

Szóval , Fischer Iván "a" zene forrása...

Nannyókám, Kohntalan egy intellektuel. Ha tényleg figyeled az írásait, ő a libsibibsi trollkodás paródiáját adja, miközben egyszerre ugyanezzel tükröt is tart a jobboldali hülyeség elé, vagyis amikor a jobboldali vélemények szállnak el. Is.

Hasonló volt "Shlomó Morel, az igaz ember" nicknevű kolléga is, aki kifejezetten a hasbara paródiáját adta. (Szerintem egyébként ezzel veszélyt is vállalva, nem tudom hogy ezért hagyta-e abba).

Bár "Shlomó" valamivel cizelláltabban csinálta a szatírát, Kohntalan meg kicsit prolit játszik, de hasonló lehet az indíttatás, sőt az sem lehetetlen, hogy ugyanannak az embernek a két nicknevéről írtam.

Jó volna tudni, hogy Kohntalan valódi nickneve mi. Mindenesetre a magam részéről nagyon szórakoztatónak tartom, amit csinál. Még akkor is, ha tévedtem Kohntalan megítélésében ("Shlomóban" biztos vagyok).

Na, ma is nőtt az antiszemitizmus.

Kevesebb pénzt adni az antiszemitizmus! Főleg! Rosszabb, mint a tények tagadása!

Azt tudjuk, hogy az ami külügyminiszternél feljelentette Orbánt, de az érdekes, hogy feljelentette a budapesti amerikai nagykövetet is a hivatali főnökénél, a külügyminiszternél.

Ebben az a szép, hogy Kounalakis nagykövet ezen szépen megtanulta, hogy a magyarokat antiszemitázni kell, ha meg akarja a posztját tartani.

"Kedves Ms. Adashek,


Kérem, továbbítsa ezt az üzenetet Vernon Jordannak (Clintonék bizalmasának - a szerk.) amilyen gyorsan, csak lehet.

Kedves Vernon,

Remélem, jól van.

Ezen a héten Hillary Clinton ellátogat Magyarországra. Azt javaslom, nagyon óvatosnak kellene lennie, hogy elkerüljön egy zavarba ejtő helyzetet. A sajtó már most tele van olyan megjegyzésekkel, hogy a látogatása olyannak fog tűnni, mintha elismerné a magyar kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt.

Legyen tisztában azzal, hogy Orbán úr kormányzata lerombolja a magyarországi demokráciát és egy olyan durva rendszert vezet be, amely nem tiszteli az emberi jogokat és a szólás szabadságát. Tájékoztatásául két cikket csatolok:

Washington Post: The Putinization of Hungary

NYBooks: Hungary Threat

Kérem, figyelmeztesse Mrs Clintont a június 30-ára tervezett magyarországi útja előtt. Mindig elérhető vagyok segítség vagy információ ügyében. Sajnos attól tartok, hogy a magyarországi amerikai nagykövet (Eleni Tsakopoulos Kounalakis – a szerk.), aki nagyon közel áll Orbán úrhoz, nem adna teljes, kiegyenlített képet a fennálló veszélyekről. Ha (Hillary Clinton – a szerk.) nem közli nyilvánosan az aggodalmait a magyarországi diktatórikus tendenciák miatt, a látogatása olyannak fog tűnni, mintha egy autokratikus rezsimet támogatna.

Legmelegebb üdvözletem Ann-nek és Önnek,

Ivan Fischer"

Válaszok:
packó | 2016. április 30. 9:17

A NYBooks: Hungary Threat (Magyar veszély) című írás szerzője egy Deák István nevű tróger a klumbia egyetemről. ?ielőtt valakinek illúziói támadnának, itt lehet a faszi képét megtekinteni:

http://www.columbia.edu/~id1/IstvanHead.bmp

A Washington Post cikke pedig egy szerkesztőségi véleménycikk. A véleménycikk funkciója pedig, mint tudjuk, a tények nélküli írásban gyilkolás.

Na, ezekkel operált a Fischer is Orbán és az amerikai nagykövet feljelentésekor.

Először is: Az lehet, hogy neked és Fischernek Mo Magyarország, de mi itt élünk Magyarországon, te meg , -ha van olyan-, Mo dolgaiba szólj bele, ha nem haragszol!

Másodszor: Magyarországon olyan kultúr-emberek vannak, akik szeretik is a hazájukat, nem politikai síkon mozognak és nem követelőznek.

Ha tudni akarod, még jó pár évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy a Magyarországot Mo-nak nevezők megértsék: az az ötezer ember, akit naponta kiküldenek az utcára, nem képviseli Magyarországot, Mo-t meg nem akarjuk létrehozni.
Ennyike, elemke!

Miiiiiiiiiiiiiii????????????????????????
Sorosnak lakodalma?
Nem írom le, mit gondolok az arától.

Úgy őszintén: Miért ér milliókat egy zenész és mitől nem egy jó esztergályos?
Mindegy, hogy klasszikust játszik valaki, vagy tucc-tuccot, elszaladt a ló a "művészurakkal".
A nagy alkotók meg nyomorogtak!
Ma már követelmény kellene, hogy legyen a színvonal és aki nem hajlandó pénzért odatenni magát, azt a politikájáért ne fizessük!
Egy fillért se nekik!
Abban sem vagyok biztos, hogy a felkapott , milliárdos , beképzelt "urak" a legjobbak!

Schiff, Ránki, Kocsis.
2 tehetséges zenész, egy zseni. Arrogáns, kibírhatatlan, de zseni.
Schiff ezt azóta sem dolgozta fel, bele is nyomorodott a lelke.

Fischer libsi. Itt miért nem óbégatnak az állami beavatkozás ellen? Hiszen minden területen a piac szabadságát istenítik.
Bár lehet, hogy nem is flashmobot akart írni, hanem szimplán kiállnak az utcára zenélni, mert végre megszabadulnak a gonosz állami intervenciótól, és majd a járókelők számára nyújtott érték alapján eléjük dobált pénzből fognak megélni.

Ha annyira jók vagytok, éljetek meg a belépőkből.

Shlomó, azért nekünk a legnagyobb hazafi Kun Béla, nem? Ő még Szamuelynél is nagyobb!!!

DDD

Meg lehet élni. Sőt, jobban élnek mint mi!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés