Tamási Áront állítják az idei kolozsvári könyvhét középpontjába

2016. május 3. 16:40
Tamási Áron közéleti szerepvállalását állítják május közepén a hatodik Kolozsvári Ünnepi Könyvhét középpontjába. A rendezvényen lesznek író-olvasó találkozók és slam poetry is.

Az ötven éve meghalt Tamási Áron közéleti szerepvállalását állítják a május 12. és 15. között tartandó Kolozsvári Ünnepi Könyvhét középpontjába – közölték a szervezők az eseményt meghirdető keddi kolozsvári sajtótájékoztatón.

A könyvhetet hatodik alkalommal szervezi meg Kolozsváron is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöksége és a Romániai Magyar Könyves Céh. A könyves standokat és a rendezvény színpadát a kolozsvári Fogoly (Potaisa) utcában állítják fel, és a programokkal minden generációt igyekeznek megszólítani. A könyvhét keretében workshopokat, író-olvasó találkozókat, színházi előadásokat, gyermekprogramokat, slam poetry előadást és koncerteket is ajánlanak a közönségnek. 

A meghívott szerzők között szerepel Varró Dániel, Péterfy Gergely, Farkas Wellmann Endre, Magyari Tivadar, az esti koncerteken fellép ByeAlex, a Bagossy Brothers Company, a Jazzybirds, és a Garabonciás együttes.

H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke az MTI-nek elmondta, Tamási Áron közéleti szerepére nem új könyvekkel, hanem egy konferenciával igyekeznek ráirányítani a figyelmet. „Ő nemcsak az 1937-es Vásárhelyi találkozónak volt az elnöke, hanem 1956-os magyar forradalomban is fontos szerepet játszott” – magyarázta H. Szabó Gyula. 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés