Jeremy Robert Johnson: Skullcrack City

2016. május 4. 11:57

Kánai András
SFmag
A Skullcrack City pompás kis olvasmány, biztos kézzel megírt fantasztikus regény, ami túlmutat önmagán és egy jelenségről ad számot.

A Skullcrack City tényleg durván, pörgősen indul, alig kapunk levegőt, mintha mi is Hex hatása alatt olvasnánk. A próza szellemes, gördülékeny és kellőképpen változatos, hogy a szeretetünket nem könnyen kiérdemlő főhős kalandjaiba a hajunknál fogva megragadjon és erőteljesen betaszítson az összeesküvés abszurd világába.

A regény erénye, hogy nem egyhangú, és ezt szó szerint kell érteni: ahogy kiderülnek a dolgok, ahogy egyre több információnk lesz, ahogy a tét egyre kézzelfoghatóbb, úgy lassul le, de szellemességét (még a fejezetek címei is poénosak néha) nem veszti el.

Az író, Jeremy Robert Johnson belepakol mindent, hogy jó legyen az olvasónak: intellektuális kalandot, akciójelenetet, csinos, de harcias nőt, agyzsibbasztó vállalati világot, horrorisztikus lényt és sötét rejtélyt. Meg szkarabeuszokat. Az egész együtt nagyon szórakoztatónak és frissnek hat.

Ha ez a zsáner jövője, akkor a zsáner jövőjét az ilyen regényeket piacra dobó kiadók jelentik. Még akkor is, ha olyan hülye nevük van, mint a Skullcrack City kiadójának: Lazy Fascist Press.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában