ATV: Körmenden szemtanúk cáfolják a rendőrség állításait

2016. május 6. 9:49
Az atv.hu-nak cáfolta a rendőrség állításait a körmendi kézilabdázó lányok edzője, aki szerint a menekültek a függönyön keresztül is látták a tornateremben sportoló lányokat, és a migránsok egyike rúgta rá az ablakot a sportolókra.

Az atv.hu csütörtökön írt arról, hogy Körmenden menekültek rátörték az ablakot a menekülttáborral szomszédos sportcsarnokban játszó kézilabdás lányokra. Csütörtök délután a Vas megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy hangulatkeltésre alkalmas az atv.hu cikke és az abban leírt állítások megalapozatlanok, hiszen senki sem látta, hogyan tört be az ablak, egy migráns sem mászott be a sportcsarnokba, így onnan senkit sem kellett kimenekíteni.

Az atv.hu csütörtök esti cikkében ezzel szemben arról ír: a kézilabdázók edzője, Faragó András megerősítette nekik, hogy az iskola ügyeletes tisztje felszólította a menekülteket a távozásra, ami után az egyik férfi berúgta a tornacsarnok ablakát. Az edző elmondta: az edzést azonnal meg kellett szakítani és biztonságos helyre kellett vinni a lányokat. Az atv.hu pénteki cikkében hozzátette: az edző a Blikknek is megismételte állításait. Faragó azt is elmondta, hogy a kézilabdázó lányok szülei fel vannak háborodva, és sokan addig nem engedik gyermekeiket edzésre, amíg a befogadóállomás kérdése nem megoldott, ezért az edzések egy darabig szünetelnek.

A rendőrség csütörtökön arra hivatkozott még, hogy a sportcsarnok ablakain függöny van, amelyen nem lehet se kilátni, se belátni. Az edző szerint azonban függöny ellenére a migránsok simán be tudtak nézni a teremben sportoló lányokra, ezért rúghatták be az ablakot. Az atv.hu beszélt az szülővel is, aki az eset idején a sportcsarnokban tartózkodott. Ő azt mondta, hogy egyszer csak üvegcsörömpölésre és hangoskodásra lett figyelmes, ami után az edző utasítására az öltözőbe terelték a lányokat.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom.
De azt látom, hogy ha az előítéleteinkhez kell "bizonyíték", akkor az ATV is hirtelen milyen hiteles lesz.
Vagy az mszp is. Ha pl. Zuglóban összeáll a Liget, az évszázados pihenőpark tönkretételére (mellesleg a nagy építkezésből adódó kaszálásra) a fidesszel.

A migránsoktól félni: "mélymagyar rettegés."

A settenkedő barna veszély, az ordas eszmék, valamint a xenofóbia miatt aggódni: "progresszív, demokrata, ajrópai kötelesség".

Az ATV semmit sem cáfol, csak feltételez és prejudikál. Ehhez értenek.

Bizony, nálunk akit hazugságon kapnak annak annyi.

Az m1-es "tanút" láttam.
Ugyan a ő nem volt ott, de a barátnőjének a barátja igen.
Menjenek a fenébe az ilyen szemtanukkal!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés