Dirk Gerkens és az RTL Klub perli egymást

2016. május 6. 12:02
Csaknem egymillió euróra, az elmaradt munkabére összegére perelte be Dirk Gerkens, az RTL Klub egykori vezérigazgatója volt munkahelyét tavaly ősszel, mert szerinte hátrányos megkülönböztetés érte, és a szerződésének lejárta előtt bocsátották el. Az RTL Klub viszontkeresetet nyújtott be hasonló összeggel, Gerkens ugyanis többször is megsértette a munkaszerződésében foglaltakat – írja a Népszabadság.

A TV2 jelenlegi vezérigazgatója, Dirk Gerkens mintegy egymillió eurót, átszámolva mintegy 310 millió forintot követel egykori munkahelyétől, az RTL Klubtól. A csatorna határozott idejű szerződést kötött Gerkenssel, de még ennek lejárta előtt elbocsátották a vezérigazgatójukat.

A Népszabadság információi alapján Gerkenst német-spanyol származása miatt diszkriminálták a csatornánál, mert olyan vezetőt akartak, aki Magyarországon él és ismeri a magyar kultúrát. Gerkens 2008 óta él Magyarországon, 2014-ben, 14 év közös munka után mégis kirúgták. Az RTL Klub szerint viszont az egykori vezérigazgatójuk több ponton is megsértette a munkaszerződésében foglaltakat: a szerződésbe bele nem foglalt költségeket számolt el, ráadásul többször intézkedett a csatorna anyagi érdekeivel szembemenően. Ezért az RTL Klub is egymillió eurót követel Dirk Gerkenstől. A Népszabadság megkeresésére egyik peres fél sem nyilatkozott.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az RTL Klubot a nézőknek is be kellene perelni, mert nem egyszer félrevető információt közölt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában