A népszavazás megakadályozhatja a migránskvótát

2016. május 11. 19:54

Alapjogokért Központ
Ezen kényszer-betelepítési javaslatokra pedig, ha azokat a népszavazást követően fogadná el az Unió, a referendum eredménye vonatkozni fog.

„Bár az Országgyűlés által tegnap elrendelt népszavazás nem érintheti a tavaly szeptemberben elfogadott tanácsi kvótahatározatot, annál van sokkal veszélyesebb uniós javaslat is, melyre azonban a referendum már kihatással lehet. Az esetlegesen érvényes népszavazás eredménye ugyanis csak a jövőre vonatkozhat, visszaható hatállyal nem bírhat: a kvótahatározat jogszerűségéről egy magyar indítvány nyomán az EU Bírósága fogja kimondani a végső szót.

Ugyanakkor az elmúlt időszakban az Európai Bizottság több olyan javaslattal is előállt, mely felső határ nélkül irányozná elő a kényszer-betelepítést, teljesen központosítaná a menekült- és bevándorlás-politikát, ráadásul súlyos pénzbüntetéssel sújtaná az abban részt venni nem akaró tagállamokat. Ezen kényszer-betelepítési javaslatokra pedig, ha azokat a népszavazást követően fogadná el az Unió, a referendum eredménye vonatkozni fog.

A Bizottság által múlt héten közzétett jogszabály-kezdeményezés állandó, felső korlát nélküli betelepítési kvótát hozna létre. A javaslat alapján az új rendszerből kimaradókkal migránsonként évente 250 000 eurós (kb. 77 millió forint) »szolidaritási hozzájárulást« fizettetnének. A Bizottság hivatalos előrejelzései alapján idén 1,5 millió migráns érkezik majd Európába, ezt a számot az újfajta kvótára vetítve megállapítható, hogy hazánknak közel 4,4 milliárd euróba (1350 milliárd forint) kerülne az új rendszer negligálása. Az összeg azért megdöbbentő, mert a jelenlegi hét éves uniós költségvetés alapján egy magyar állampolgárra mindössze 570 euró (176 ezer forint) támogatás jut évente.

Ráadásul a javaslatban foglalt 250 000 eurós összeg nagyságrendekkel nagyobb annál, amennyit a tagállamok évente ténylegesen elköltenek egy menekült ellátására, így a bírság kizárólag azt a célt szolgálná, hogy a tagállamokat belekényszerítse az új szétosztási rendszerbe. A javaslat további veszélye, hogy ha a Bizottság egy migráns ellátását 250 000 euróra »árazza be«, akkor Törökország a nála lévő 2,5 millió migráns után nem a jelenlegi Törökország-EU megállapodás után neki járó 6 milliárd eurót (1851 milliárd forint) követelhetne, hanem ennek több mint százszorosát.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Unió még játszhat a szavakkal. Egyszerűen nem használja a "kötelező betelepítés" kifejezést, hanem e helyett közli (megszavazza?) azt, hogy a tagállamok bizonyos arányban végezzék el a "menedékkérelem jogosságának megítélésével" kapcsolatos eljárást. Ebben az esetben a mi gondunk lesz az, hogy az ideküldött, és általunk nem jogosultaknak ítélteket valahogyan visszajuttassuk az indulási vagy egy befogadó országba, ami ismerve az eddigieket szintén egy kemény dió. (Emlékszem arra, hogy pl. Pakisztán fapofával közölte, hogy semmi köze az onnan elszököttekhez...)

Ez a cikkben olvasható érvelés jól szemlélteti , hogy milyen felületes és ostoba a kvóta terv , illetve elvakult düh vezette a kiagyalóit .

"Demoklesz kardja".. Emlékszünk arra, hogy tavaly nyárig korrekt módon vagy 100.000 migránst nálunk regisztráltattunk, akiket Dublin III alapján vissza lehetne küldeni. (Utána jött a német hülyeség, amikor már nem regisztráltak.) Beszélnek ugyan arról, hogy Dublin III alkalmazhatatlan, de tudtommal hivatalosan nem vonták vissza (tagállami egyetértés kellene).

Ettől, a valószínű klímaváltozás miatti áradattól tartok én is, bár nem hiszem, hogy megérem, mert azok már nem kis hátizsákkal meg szatyorral fognak jönni....

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Ugye tudod, hogy ezt ki mondta??

Az a bíró aki ezt az ítéletet meghozta, megásta a saját sírját, ez teljesen egyértelmű...

Alapjogokért Központ: Abszurd kamujogászkodásba csomagolt Fidesz-propaganda

Válaszok:
legyetek | 2016. május 12. 7:45

Aztán mi lesz? Mi lesz ennek a következménye?
Erről is tudnál mesélni?
Mi jön az az 5 Mrd Forintból megtartott népszavazás után?
Mármint azon kívül, hogy a fiúk nagyon büszkék lesznek saját magukra és ezzel fognak kampányolni ezerrel?
Mi lesz ennek a kézzelfogható következménye?
Mert a kormány, ami képviseli az országot az EU szerveinél, már megmondta, hogy Magyarország nem kér az 1250 migránsból (mekkora tömeg egy tízmilliós országban!!).
Tehát a magyar álláspont már eddig is ismert volt.
Az EU döntéshozói számára ez eddig sem volt titok.

A népszavazás arra jó, ne mondhassátok azt, hogy migránsügyben Orbán önkényesen jár el, és ne jöhessetek elő olyan kimutatásokkal, hogy a magyar társadalom Orbánnal ellentétben tulajdonképpen migránsarát.

Azért nagy összegben ne fogadj erre.

Ugyanezen logika mentén légy szíves sorold
osztályba mondjuk a Helsinki Bizottságot. Csak,
hogy megőrizhesd a tárgyilagosság látszatát.

Az országban él cca. egy millió cigány. Az iskolás korú gyerekek negyede, harmada lassan az övék.

Ők azok, akik nem tudják befejezni az általános iskolát, nem tanulnak szakmát, mint szüleik, ők is képtelenek lesznek önfenntartásra, viszont a saját gyermekek már 20 éves koruk előtt megérkeznek. Ez Magyarország tragédiája, éhen halni nem lehet hagyni őket, a börtönökben nem 10%-os arányban vannak jelen. Ha az országnak lenne pénze, energiája, a cigány gyerekek fölemelésére, képzésére, nevelésére kellene fordítania, az idő sürget. Ma még le lehet élni egy életet, úgy h. cigány embert keveset látunk, de ez hamarosan nem lesz így.

Magyarország soha nem profitált sem fegyver gyártásból, sem gyarmat tartásból, Magyarország ALAPVETŐ ÉRDEKE, h. ide EGY migráns se jöjjön, azok közül, akiknek képzettségi szintjét, kulturáltságának fokát az áthaladásuk alkalmával volt lehetőségünk fölmérni, ráadásul, h. a gazdag országok, amelyeknek a tehetetlensége tette lehetővé a kontrollálatlan, okmányok nélküli beözönlésüket, a hangoztatott célpontjaik.

Minél meggyőzőbb lesz a népszavazás eredménye, annál nagyobb fölhatalmazást kap a mindenkori kormány a kötelező betelepítési kvóta elleni magyar érdek harcra Brüsszelben.

Itt már az uniós jog finomságai vannak. Belépéskor a "Csatlakozási Szerződéssel" bizonyos jogokat a tagállam átad az Uniónak, másokat megtart saját hatáskörben. A "Kötelező betelepítés" valószínűleg nem tartozik az átadott jogok közé, amíg a másik, kötelezés egy "eljárás elvégzésére" már igen. De ez jellegzetesen a nemzetközi jogászok dolga.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés