Posztmodern mesterműnek hittek egy földön hagyott szemüveget

2016. május 26. 15:36
A San Francisco-ban található Modern Művészet Múzeuma padlójára helyezett egy szemüveget a mókamester, amelyet a látogatók, mint posztmodern mesterművet csodáltak meg. A 17 éves TJ Khatayan hasonló sikerrel járt egy szemeteskuka, valamint egy baseball sapka kiállításával is.

Egy mókamester a San Francisco-i Modern Művészetek Múzeum padlójára helyezett egy szemüveget, amelyet a látogatók akár posztmodern mesterművet csodáltak meg. A 17 éves TJ Khatayan azzal érvelt csínye mellett, hogy néhány kiállítási tárgy nem volt túl érdekes, például kitömött állat, valamint szürke takaró is volt közöttük, ez pedig felvetette a kérdést, hogy az emberek mit csodálnak rajtuk – tudósít az Independent.

Hogy letesztelje az elméletét, hogy az emberek úgyis megcsodálnak és értelmeznek bármit, amit kiállítanak, kihelyezte a szemüveget és elsétált. Az emberek hamarosan körbeállták a tárgyat biztos távolságot tartva a „műalkotástól”, sokan pedig fényképet is készítettek róla.

Khatayan egyébként hasonló sikerrel járt egy szemeteskuka, valamint egy baseball sapka kiállításával is.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erre ennél értelmesebb nekem sem jut eszembe:-)))
Nyehehe:-)

Amikor egy polgárpukkasztó szívatja a
polgárpukkasztókat. Ebből a gyerekből lesz valami.

Ez az emberi egy működése: a művészet kontextusában (múzeum) a nem művészeti alkotást hajlamosak vagyunk művészetként értelmezni, (koncerten néha a zongoratologatót is megtapsolják). A dolog fordítva is működik: nem művészeti kontextusban (pl. metró aluljáró) a valódi művészet mellett is elmegyünk.

Egy világhírű koncerthegedűs mellett több tízezren mentek el egy washingtoni metróállomáson, egy ember ismerte csak fel, és talán kettő, hogy amit hall, nem szokvány utcazene.

Azért a sixtusi kápolna freskóit még senki nem tévesztette össze a nyitvatartást közlő táblával. Lehet, hogy a valódi művészet megkülönböztethető a szeméttől?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés