Hit, vita, migráció − világhelyzet 2016-ban

2016. június 1. 14:14

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Mit mond a migrációról a dalai láma? És a katolikus püspök? Két egészen tömör és egészen friss hír, 2016 nyarának első pillanataiból.

lama1.jpg

Két egészen tömör és egészen friss hír, 2016 nyarának első pillanataiból.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát – nyilatkozta a dalai láma. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma. „Németország nem válhat arab országgá. Németország az Németország”, fogalmazott a buddhista vezető.

Eközben Nunzio Galantino, az olasz katolikus püspöki kar főtitkára arról beszélt: Európának „nem volt bátorsága”  humanitárius folyosókat nyitni, hogy biztonságossá tegyék a migránsok indulását Európa felé. Szerinte a migránsok éppen „az európai külpolitika és gazdasági döntések által teremtett helyzetek miatt menekülnek”; és a menekültek befogadása mind a 28 európai tagállam közös feladata.

Innen szép nyerni hinni. Főleg a két szemünknek és a két fülünknek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A segítő készség nem teheti tönkre segítő képességünket. Értem, hogy egy olasz egyházi személy rémülten tapasztalja országában tömegesen feltorlódó emberáradatot. De nem figyelmeztethetné hazája politikusait arra, hogy ne saját kikötőikben, hanem kiindulásuk helyén, némi élelemmel ellátva rakják partra az útra kelteket? A szeretet végtelen, de annak irányt is adhatunk.

Nunzio Galantino Ferenc pápa által kinevezett személy, így az ő szócsöve. Ferenc pápa pedig úgy látszik a liberálisoké.


Tendzin Gyacoval egyet lehet érteni, ha kijelentése az egész világra vonatkozik.

Lám a buddhizmus beveszi Budát ha tudja.. :-)


( Két dé és há nélkül mondja a Buddha szót világszerte mindenki /ˈbʊdə/ ,csak a magyar különösen különc.

Nem tudhatja:

Például Attila nagykirály bátyja Buda nevet viselt ugyanazon évszázadban amikor az úgynevezett fehér-hunok (heftaliták) fő szállásterülete Baktria és a Bamiján-völgy (a mai Afganisztánban) volt -- Ahol az óriás-Buddha-szobrok építését mitadisten éppen akkoriban fejezték be a hitbuzgó szobrászaik.

Kr.u. 2001-ben a talibánok szétágyúzták tehát nincs többé:

A buddhista logika tetralemmája tehát előállott.

( A tetralemma azaz "négysarkú szabály"
Su-La-Ce: Reggeli beszélgetések...-ből

http://members.chello.hu/bmix...

http://www.terebess.hu/keletku..
)

1. a migránsok folyamatosan áramlanak Magyarországról az Unió felé. Azok is akik legálisan jönnek be (ezt a RG nem propagálja, de naponta kb. 60 embert beengednek a drótkerítésen, akik aztán húznak Nyugatra. Azok is, akik illegálisan, mert Szerbia nem veszi vissza őket.

2. A pápa és az olasz püspöki kar vezetőjének nyilatkozataiból egyértelműen látszik, hogy Magyarország nem a kereszténység védőbástyája, sőt nem is mutat keresztény erényeket a migráció kapcsán.

Úgyhogy hagyni kellene az egészet RG.

Sz.rból nem lehet várat építeni.

Talán a Láma utolsó dalai ...

Válaszok:
ÁrPi | 2016. június 1. 17:37

Még senki nem tudta hitelesen és meggyőzőén kifejteni azt, hogy a menekülteken miért kizárólag az segít ÉS SEMMI MÁS, ha minél hamarabb betelepítik (kitelepítik) őket Európa országaiba.

Egy fajta tömeges és önkéntesített deportálás, 'ethnical dislocation', politikai és etnikai tisztogatás folyik a humanitás álarca mögött.
Más összefüggésben elítélénk, itt viszont úgy ünnepeljük a kölcsönös kulturális elgyökértelenítés végzetes forgatókönyvét, mintha ez hozná ránk a messiási ezeréves birodalmat.

Kavarás, fogalomzavar, ködösítés, halandzsa - amit pásztoraink leöntenek valami csöpögős, demagóg ál-spirituális mázzal.


A Dalai Láma pontosan tudja, hogy ha saját népe a kínai terror és elnyomás folytán elkezdene tömegesen emigrálni, örökre elveszne a tibeti örökség és diadalmaskodna a kínai zsarnok.

Pontosan ez folyik a közel keleten is. Tán annyi különbséggel, hogy a migráns tömegek (hála a tömegkommunikációnak és globalizációnak) nem felszívódni fognak az európai népekben, hanem méltatlan gettókba, szubkultúrákba kényszerülve radikalizálódnak majd. Lásd Franciaország, Hollandia, Belgium, Svédország, Németország néhány városa stb.
A hagyományos bevándorló országok mint az USA, Kanada, Ausztrália, Argentina stb. pontosan ismerik az újkori integráció határait és bonyodalmait. Nem is kérnek a muzulmán tömegekből.

És ha már üdvtörténet: Maga a biblia a "népek", "nemzetek" (gentes, ethnoi) felemelkedését, szabadulását és megbékélését hirdeti központi eszményként, nem pedig a nagyhatalmak, birodalmak zsarnok dominanciáját vagy a babiloni zűrzavart.

Az európai kereszténység nem haldoklik, csak az a szenvelgő, enervált, egyházügyi hivatalban kitenyésztett, hajdan megveszekedett marxistából szabadelvűvé vedlett hegyibeszéd-jóga-buzi poszt-keresztény konzuméhes öntelt farizeus réteg,

élén az ismételten bérmálkozó-házasodó-diplomázó, alkalmasint kippában is, de cigánycégérrel is alakoskodó KISZ-titkár multimilliomos böszmével és paptársaival,

na: rájuk omlik most az az épületes spirituális ködvár, az a "szexi" eszmeiség, amivel kecsegtették a nihilbe süllyedt, kiábrándult materialista elveket valló posztkomcsi tömeget.

És nem kár érte.

Ez csak úgy spontán jött neked, kalotaszeg?


Ez egy igen speciális komcsi-kínai versus tradicionális-tibeti, poltikainak is tekinthető kérdéssé terebélyesedik már pár éve:

http://www.origo.hu/nagyvilag/..

http://www.hirado.hu/2014/12/2..

"A dalai láma megtagadja, hogy újjászülessen, ha Tibet nem nyeri el függetlenségét Kínától – idézte a tibeti nép szellemi vezetőjének nyilatkozatát 2014.szeptember 10-én a RIA Novosztyi orosz hírügynökség."

Válaszok:
kalotaszeg | 2016. június 1. 18:28

Legyen ennyi örömöd.

A poén spontán jött, de ismerem a láma riogatásait. :-) nagyon bölcs.

Én kívánom a tibeti népnek, hogy a láma ne inkarnálódjon újra, már csak azért sem, mert félő, hogy a kínai pártkongresszuson jelöljék ki a következőt.

A láma és a pápa között nagy különbség van.
A láma gondolkodik is.

Nincs igazad: egyre több katolikus látja, hogy egy szemforgató, hamis próféta került a pápai székbe, aki Isten népének legnagyobb elárulója. A kezdeti eufóriát Luciferenccel kapcsolatban előbb az értetlenség, mára egyre inkább a harag és az elutasítás váltotta föl.

A püspökök többsége pedig mindig is seggnyaló semmirekellő volt, akik mindig lefeküdtek az aktuális hatalomnak. Ilyen ez a digó püspökkari főtitkár is, nem is érdemes vele törődni, pokolra kerül ez is, mint a főnöke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés