Letáborozás

Végre megállapodik az EFOTT?

2016. június 7. 13:55

Írta: Kiss Brigitta
Úgy tűnik, vége az EFOTT vándorlásának, és az évről-évre új helyszín keresése helyett Velencén állapodhat meg a rendezvény. Ez még nem 100 százalék, de mind a fesztiváligazgató, mint a település polgármestere nyitott a letelepedésre, melynek első lépése, hogy a tavalyi év után idén is Velencén lesz a fesztivál. Lesz azért némi változás, de ezek mind pozitívak: nő a rendezvény és a kemping területe, több helyszín és jóval több program lesz, mint tavaly.

A tavalyi év után idén is Velencén lesz az EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, annyira bejött ugyanis a helyszín az előző évben, hogy úgy döntöttek: maradnak. És még az is lehet, hogy nem csak egy évre, hanem huzamosabb ideig – legalábbis erre utalgatott a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Koszti András, Velence fideszes polgármestere is.

Koszti úgy fogalmazott: ez lesz a 41. EFOTT, „41 évesen pedig már ideje megállapodni”. Nem úgy tűnt, mintha Maszlavérnak ez nagyon ellenére lenne, sőt, ideális helyszínnek tartja Velencét. Ugyanakkor hozzátette: ez majd függ attól is, hogy a jövőbeni szervező főiskolák-egyetemek milyen tervekkel állnak elő.

Idén egyébként két felsőoktatási intézmény is szervező lesz: a Debreceni Egyetem a civil tér házigazdája lesz, míg a Testnevelési Egyetem a sportprogramokért felel majd. 

Kibővül a terület, nő a helyszínek száma

Az előző évi tapasztalatok nyomán a szervezők igyekeznek még jobbá varázsolni a helyszínt: egyrészt maga a fesztivál helyszíne is nő, így már 30 hektáron szórakozhatnak majd a fiatalok. Emellett fejlesztik az infrastruktúrát, kevesebb lesz a kordonnal elzárt terület, és immáron két kempingben sátorozhatnak a fesztiválozók: az egyik a Nagy Színpad közelében lesz, míg a másik távolabb, egy árnyas, nyugisabb területen.

Nő a strand területe is, amely ráadásul idén már reggel 8-tól egészen este 9-ig látogatóható lesz, de a sportolási lehetőségek száma is bővül a tavalyi évhez képest. 

Ami a zenét illeti: 12 helyszínen zajlanak majd a koncertek, és ahogy minden más, úgy ezek nézőtere is növekszik tavalyhoz képest. Új helyszínként jelentkezik majd a Muzsika-sziget, ahol a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep.

Már az EFOTT-nak is van himnusza

A sajtótájékoztatón bemutatták a Margaret Island, JumoDaddy és Felcser Máté (Punnany Massif) koprodukciójában készült EFOTT-himnuszt is, a Feszt szerelmet. 

Az idei EFOTT-on fellép többek között a Rudimental, a Pendulum DJ Set & Verse, a Borgeous, a Firbeatz, Zomboy, Headhunterz és szinte az összes, fesztiválokon megszokott magyar zenekar is. 

Az EFOTT részletes programja itt található.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés