Double Rise: Erdély első összművészeti fesztiválját tartják Torockón

2016. június 9. 8:52
Erdély első összművészeti fesztiválját rendezik meg június 30. és július 3. között Torockón. A nagyszínpadon fellép többek közt a Wellhelo, a Kiscsillag, a Punnany Massif, a Magashegyi Undergound és a 30Y, a folkudvarban pedig muzsikál majd a Parno Graszt, a Tokos zenekar, Szalonna és bandája valamint a Harmadik zenekar.

Erdély első összművészeti fesztiválját tartják június 30. és július 3. között a festői szépségű Torockón. A Double Rise Fesztivál részleteiről szerdai sajtótájékoztatójukon számoltak be a szervezők.

Gondi Mátyás fesztiváligazgató, a szervező Pro Pátria Egyesület elnöke a közmédiának elmondta, a helyszín kiválasztásánál a falu adottságaira voltak tekintettel, de arra is figyeltek, hogy Torockó – magyar lakossága ellenére – szórványtelepülésnek számít, és nagy szüksége van az efféle rendezvényekre. Hozzátette, a hely vonzereje, a fellépők kíváncsisága is segített abban, hogy erős zenei programmal mutatkozhat be a Double Rise Fesztivál. 

A rendezvény címe egyébként arra utal, hogy Torockón a hajnali napfelkelte után a Székely-kő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. 

A szervezők szerint a fesztivál egyedisége elsősorban a kulturális sokszínűségben, az erős zenei felhozatalban, illetve a helyszín szépségében rejlik. A rendezvény tucatnyi helyszínén több mint száz programot kínálnak. A nagyszínpadon fellép többek között a Wellhelo, a Kiscsillag, a Punnany Massif, a Magashegyi Undergound és a 30Y. 

A kisszínpadon jazz, világzene és blues zenekarok követik egymást, a népzene kedvelőit pedig a „folkudvarba” várják, ahol olyan bandák lépnek fel mint a Parno Graszt, a Tokos zenekar, Szalonna és bandája valamint a Harmadik zenekar. Itt családi programokat, és tánctanítást is ajánlanak. 

A „költő fészekben” irodalmi és színházi programokat: felolvasóesteket, improvizációs színházi előadást és slam poetry versenyt is tartanak. A fesztivál idején a Duna-házban nyílik a Márton Áron Agora, ahol közéleti, vallási és oktatási kérdéseket lehet megvitatni, meghívott szakemberekkel.

Az aktívabb fesztiválozók megmászhatják a Székelykőt, és a siklóernyőzést is kipróbálhatják. A szervezők azt ígérik, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságról sem maradnak le az érdeklődők, akik egy erre berendezett sátorban szurkolhatnak kedvenceiknek.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés