Költözés

Romániában jegyzik be Andy Vajna tévécsatornáit

2016. július 6. 9:00
Romániában lesznek bejegyezve Andy Vajna meglévő és új TV-csatornái – írta meg a Népszabadság. Sokat spórolnak Vajnáék, mivel a műsorszolgáltatási díj jóval olcsóbb a szomszédos országban, de a reklámadót itthon kell fizetniük. A társaság a Brexit-tel és a bővülő portfólióval magyarázta a döntést.

Népszabadság számolt be arról, hogy a romániai Audiovizuális Tanács (CNA) elfogadta Andy Vajna romániai cégének kérelmét. Így a filmügyi kormánybiztos médiabirodalmának meglévő és új csatornái közül a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik is Romániában fog műsorszolgáltatási díjat fizetni. Vajna december végén – az állami tulajdonú Eximbank hitelének segítségével – a vásárolta meg a TV2-csoportot és nagy lendülettel látott neki a tévétársaság diverzifikálásához. Ennek részeként alakul át három és rajtol öt új csatorna.

Vajna Romániában bejegyzett csatornáinak működését az ottani törvények és hatóságok fogják szabályozni és ellenőrizni, de a reklámadót ettől függetlenül be kell fizetniük Magyarországon. Habár a műsorszolgáltatási díj lényegesen kisebb a szomszéd országban, a szabályozások jóval szigorúbbak. Az itthon sugárzott adást a CNA azonban csak akkor vizsgálja, ha a magyar Médiatanács ezt külön kéri tőle. Egyébként volt már erre példa, az RTL egy ilyen eljárás után költözött Romániából Luxemburgba. A TV2-csoport az induló új csatornáival és a Brexit-tel magyarázta a döntést, ugyanis a társaság három csatornája eddig Londonban volt bejegyezve. 

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

csak éppen mintha a fidesz lett volna az offshore legfőbb kritikusa, most meg a fidesz kiszervezi a propagandatévéjét romániába..

Rarkas Flórián, Rogán Antal, Andy Vajna a magyar nemzeti vagyon gyarapítói, Orbán Viktor hű csicskái.

Aki a Fideszre szavaz, ezekre szavaz.

Ezzel pedig egyszer el kell majd számolni a magyarok előtt.

Dénia, a magyarok neked köszönhetik, hogy Farkas Flóriántól Andy Vajnáig mindenki úgy lopja a nemzeti vagyont, ahogy a csövön kifér.

Te szavazol rájuk, tiéd a felelősség!

Mikor nézel ezzel szembe?

Nem szégyelled magadat, hogy egy ilyen söpredéket támogatsz, akik a saját országukat - a te országodat is - lopják szét?

Bámulatos a tájékozatlanságod. Vajna a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos.

Vagyis VAN a kormányhoz köze.

Azért Farkas Flórián se semmi.

Amikor kiderült róla hogy lopott (egyébként büntetve is volt korábban köztörvényes bűncselekményekért), Orbán Viktor azt mondta róla, azzal, hogy támadják csak erősítik.

Tehát, ha egy fideszesről kiderül, hogy lop, az támadás.

Nem az a fideszes a bűnös aki lop, hanem aki ezt bebizonyítja róla.

És ezt a fidesz szavazóknak köszönhetjük.

Ezt a kövér disznót, ezt az ofshort lovagot ki kell utasítani Magyarországról, de előzőleg teljes vagyonelkobzásra kell ítélni.
Mért kellett egyáltalán ide behozni? Orbán tán úgy gondolta, nincsen elég vérszívó az országban?

Valóban "Az Únió egyébként nem kötelez ilyesmire", de az uniós direktíva lehetővé teszi. Jogorvoslatnak nincs helye, mert akkor Juncker elkezdi a szemforgatást.

Mi van Bal-Red gyerek? Már adószakértő is lettél? Netán a lovagrendnek is tagja vagy?

A műsor-szolgáltatási díj nem adó, hanem a szolgáltatás igénybevételének a díja, ellenértéke.

A reklámadó az adótétel, ezt viszont Magyarországon kell megfizetnie.

Hagyomány ápolás...

"..1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt (1988-as árfolyamon ez kb. 8 milliárd forintnak felelt meg, ma 24 milliárdot tenne ki – a szerk.) követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától.

A bűnügyi nyomozást követő vádemelésre csak azért nem került sor, mert előtte Vajna megegyezett a hatóságokkal, hogy 6,5 millió dollárt (1,4 milliárd forint) adóhátralék címén befizet, ezzel lezárják ellene a vizsgálatot.."http://www.blikk.hu/aktualis/k..

Válaszok:
Laibach | 2016. július 6. 10:48

Nálunk ezek után kormánybiztos...

Az RTL elődjét Luxemburgban alapították. Ekkor a neve Compagnie luxembourgeoise de télédiffusion, illetve Universum Film AG, rövidítve CLT-UFA.
1966-ban Jean Prouvost javasolta Radio Télévison Luxembourg rövidítve RTL névre változtatni, ami megtörtént.

A társaság Magyarország 1997. április 8-án alakult meg. A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van.

Most lehet vigyorogni.

Itt csak te és a társaid hőbörögnek. Amit én írok az összhangban van a magyar és EU-s jogszabályokkal. Ez a mérvadó és nem az, hogy te, vagy én mit gondolok.

Eldönthetnéd, hogy a Munkáspárt tagja vagy, vagy a Jobbiké. A link ugyanis a Munkáspárt honlapja.


Gombvarrás.

Minden olyan beruházónak aki az adott országban beruházást végez, munkahelyet létesít adókedvezmény biztosít. Ez így van az összes Közép Európai országban. Ebben legfeljebb a mértékről lehetne vita.

Ezen túl ezek a stratégiai cégek Magyarországon ÁFA-t, járulékokat és a foglalkoztatottak bérük után SZJA-t, járulékokat. Így nem 34 milliárd forint adótöbblet keletkezik. Ha viszont nem itt lennének, akkor az általuk foglalkoztatottak munkanélküliek lennének és a költségvetést terhelnék.

Bármely párt lenne kormányok ők sem tudnának mást csinálni, mert akkor a külföldi tőke más országba menne. A költségvetés pedig nem adna arra lehetőséget, hogy tőkeerős cégek alakuljanak.

Ezt még a Munkáspártnak is tudnia kellene.

Nem én vigyorgok, hanem te és a hozzád hasonlók.

Ne rugóz.

"Andy Vajna az állami Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forint közpénzből vásárolta meg a TV2-t, most pedig egy "fiatalos rádióadó" létrehozására is kapott frekvenciát." - állítja a DK, MSZP.

A hitelt vissza kell fizetni és kamata is van. A bank pedig azért van, hogy hitelt nyújtson és ezzel gyarapítsa a vagyonát. Ha közpénznek tekintjük, akkor a közpénzt.
Ha a közpénzből indulunk ki a te logikád szerint, akkor egyetlen vállalkozás sem kaphatna az Eximbanktól hitelt. Holott tudjuk, számtalan cég vett fel az Eximbanktól hitelt.

Andy Vajna nem közpénzt kér és nem is ezt fel, hanem hitelt, amit vissza kell fizetni kamatokkal együtt, ahogy ezt más vállalkozások is teszik amikor hitelét vesznek fel.
A luxemburgi székhelyű RTL Group konszern azért nem kért hitelt, mert van elég pénze a működtetéshez. Ugyanakkor nem zárható ki, hogy Luxemburgban vett fel hitelt.

Nem találom viccesnek. Legfeljebb tájékozatlannak. A te hozzászólásod sem pontos ezért egészítettem ki és nem nevettelek ki.
Ettől miért lennék "savanyú vénember"?

Az én passzusomban a törvény van benne. A törvény pedig azt teszi lehetővé amit írtam.
Sajnálom ha nem érted. Kérdezd meg a Bal-Rad-on a Munkáspárttól, majd ott felvilágosítanak.

Na ja! Aki veled nem ért egyet az csak segghülye lehet. Ismert troll szöveg.

Keresd meg a jogszabályt, olvasd el és értelmezd.

Látom a Jobbik-Balliberálisok összefogtak és csinálják a műsort. Hajrá fiúk! Hadd szórakozzunk.

Csunyácska vörös-inges a Bal-Rad oszlopos tagja egy külön mókás fickó a "Szebb Jövőt" szöveggel.

A gyógyszer helyett potencia növelő szert vettek be és most fel vannak ajzva.

Az RTL Klub tulajdonosának van Luxemburgban a székhelye. Az RTL Klub székhelye Magyarországon van, mert itt van bejegyezve.

A pontosság mióta savanyúság?

Vörös-inges Csunyácska ha tudsz olvasni megtalálod a hozzászólásomban. Nem fogok neked mindent kétszer leírni.

Pá. További jó szapulást, dagonyázást.

azért az olyan csodás, hogy a magadfajta szerencsétlenek bátran szidták a két szennycsatornát, aztán mióta az elvtársaid szállták meg az egyiket, azóta egyből minőségi különbséget deliráltok a kettő között.

ebből is nyilvánvaló, hogy bármilyen szarba nyakig merülnél, ha arra megfelelő színű masnit kötnének.

Az életben ha csak egy percre is gerinced nőne, rosszul lennél.

nyugi, nem ezért tartalak idiótának. Vagy nem csak.

"vérbeli ballib" :)

Lütyő, nehéz elképzelned, hogy vkinek nincs idolja, akinek a seggében tartja a fejét, igaz?

A filmes összahasonlításodban biztos sok igazság van, én egyről hallottam közülük, a Péntek 13 c. elmebeteg horrorfilről. Az, hogy neked ez minőséget jelent, egy pillanatra sem lep meg, nem véletlenül választottad Orbánt, Tasót, Tállait, NémethSZ-t és a jó Lőrinc a gazdáidnak.

de ha majd érdekelni fog, hogy a Fásy-mulató és Lagzi Lajcsi közül melyik a jobb, feltétlenül téged foglak megkérdezni.

te magad írtad: "jobb minőségű film"

Lehet, hogy kellemetlen, de én olvasok, és nem felejtem el a korábban írtakat sem.

Számok alapján a Titanic klasszisokkal jobb film mondjuk az Amerikai szépségnél, hogy csak egy nagyjából egy időben és ugyancsak Amerikában készült filmmel vessem össze.

Másrészt ha a nézettségi adatokat citálod ide, akkor abból max. annyi szűrhető le, hogy azzal érvelsz a TV2 mellett, hogy az kommerszebb.

higgy nekem: hiába teszel a szarba narancsot, attól az még szar marad. És nem muszáj megenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés