Tusványos: hol a Quimby helye?

2016. július 26. 20:45

Balázsi-Pál Előd
Transindex
Azért az durva, hogy a délben hülyeségeket beszélő bácsik miatt az esti fellépőn verjék el a port.

„Nem akarom én menteni a menthetetlent, de ezúttal érdemes mérlegre tenni a dolgokat. Történik-e annyi rossz Tusványoson, hogy elmeszeljük az egészet? Vagy fordítva: történik-e annyi jó, hogy hajlandók legyünk túllépni a rosszon? 

Vagy: mi a rosszabb az erdélyi fiataloknak? Ha van egy olyan rendezvény, ahol fellép a Quimby, a Kiscsillag és a Tankcsapda, és egyébként napközben lehet, hogy hülyeségeket beszél pár bácsi a harminc fős hallgatóságának (miközben egy másik helyszínen azért értelmes dolgok hangzanak el), vagy ha csak fideszes házizenekarok lépnek fel, mert másokat vagy nem hívnak, vagy nem vállalják a felkérést. 

Ezekről a kérdésekről nyilván lehet vitázni. De nem úgy, ahogy a Quimbyvel történt, mert az kész karaktergyilkosság. Több tucat kommentelő esett neki a zenekarnak, hogy miért léptek fel Tusványoson, és álltak be ezzel Orbán szekértolói közé, miközben teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy a banda most negyedszer jön a rendezvényre, hogy rajtuk kívül ott volt jópár másik nagy zenekar és előadó is, és hogy a zenekar sem a színpadon, sem azon kívül nem nyalt be a Fidesznek.

Kissé érthetetlen, miért pont most, miért pont a Quimby, és miért nőtt ez ekkorára, hogy miközben a szövegem írtam, mind a zenekar, mind a Tusványos szervezői közleményt adott ki az ügyben. Azt hiszem, ez is csak a túlhiszerizált magyar közélet egy újabb szomorú epizódja, amelynek most épp egy zenekar issza meg a levét, amely semmi mást nem csinált, mint eddig: jött a közönségének játszani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencsétlen Kiss Tibiék most megismerkedhettek a magyarországi "liberalizmus" igazi arcával.:)

Ismerve a hisztérikus magyar állapotokat, én inkább azt sejtem, hogy a most háborgóknak eddig fogalmuk sem volt róla, hogy a Quimby valaha is fellépett ezen a fesztiválon, csak most valamiért (internet shitstorm) tudomást szereztek róla, és az összes Orbán-fóbiás barom elkezdett hisztizni.

jó látni, hogy Erdélyben még nem ment el mindenkinek az esze (mint nálunk)

Erdélyi migránsok? Te most az oláhokra gondolsz? Ők milyen előjogokért szavaznak?
Vagy teljesen érthetetlen módon a székelyeket hívod annak? Mikor és honnan hová migráltak, te szerencsétlen?

Sok gyökér saját szerencsétlenségében már nem tud mit kezdeni a frusztráltságával, és elvárja, hogy mindenkit az ő sötét, beteg szintje szerint élje az életét.

Tényleg nem értik? Ezt nehéz elhinni.
Minden esetre az állandóan túldimenzionált jajveszékelésükkel hozzájárulnak Orbán népszerűségéhez az biztos.
(Én Orbán helyében rendkívüli módon élvezném, hogy ha már csak sóhajtok azt is képesek hónapokig elemezni, csócsálni.)
Valóban döbbenetesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés