Fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk

2016. július 26. 9:51
Quimby
Facebook
Örültünk, hogy kritikus dalaink ellenére is meghívtak bennünket, elvállaltuk, fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk.

»A zenekar egy zenei fesztiválra utazott Erdélybe, hogy nagy szívvel muzsikáljon az ott élő magyar embereknek. A napközbeni politikai programoktól elhatárolódunk. Cefetül rühelljük, ha bárki is a saját politikai meggyőződésének erősítésére használja a bandát. A közönség este 10 után a miénk. És míg a politikusok a sötétben a saját köreiket róják, mi együtt üvöltjük a medvékkel hogy „tetszik a zaj!” Sokról mondunk le, hogy függetlenek maradhassunk és ez a továbbiakban is így lesz. A vakságon meg nem keresünk fogást! Mert hogy nincsen az rajta. ;)«

Az idén 27. alkalommal megrendezett Tusványosi Szabadegyetem hosszú ideje az egyetlen, ebben a régióban található olyan fesztivál, ahol tízezres tömeg előtt lépnek fel magyarországi együttesek. Örültünk, hogy kritikus dalaink ellenére is meghívtak bennünket, elvállaltuk, fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk. Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva, mindenestre a vitaindító trollok és hamis betaggelések rendkívül furák és ezt még mi is vizsgáljuk.

Nem lennénk boldogok, ha vélemény azonos fesztiválok lennének csupán, mindegyiken megegyező gondolkodású ember tömeggel. Ha így gondolkoznánk, ugyanannak a képmutatásnak a hibájába esnénk, amitől mi magunk is besokallunk. Az esti koncerteke, több mint 10 000-en váltottak naponta jegyet. Ezek az emberek bulizni jöttek, a délelőtti szabad egyetem programjai hagyományosan ingyenesek. Ezeken sok olyan politikai beszélgetés, előadás folyik, amiknek tartalmával a zenekar nem tud azonosulni.

Az elmúlt 25 év során a Quimby rengetegszer tett tanúbizonyságot arról, hogy a tolerancia, igazságosság, nemi- vallási- és faji előítéletektől mentes nyitott világ az, ami számára elfogadható. Bármiféle szegregáció, megkülönböztetés összeegyeztethetetlen az általa vallott elvekkel.

A zenekar a kezdetektől mindig megőrizte a függetlenségét és a jövőben sem szeretnénk semmilyen politikai képződmény szócsöve lenni.

Azoknak, akik részt vettek ezen a koncerten egyértelmű, hogy változatlanul ezen az úton járunk. Eddig számtalanszor megmutatta a banda, hogy ha kell akár vacak technikán, ramaty időben, kétséges minőségű produkciók között is rendes rock n' roll zenekarként, akár dacból is igazi odabaszós koncerteket ad. 25 év alatt a sikereket ezzel érte el és a következő 25-re is ezt tervezi.

A továbbiakban pedig a Quimby minden energiáját a dalszerzésnek, és koncertezésnek szenteli.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bé válasz tutira benne van. És quimbiék ime mossák a nyelvezet szerint szarossá lett cipellőcskéjüket,

kifejezésre juttatván hazugan hogy naivak lennének önnönmaguk - azazhogy

"Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva"

szánalmas...hogy a Ligettől egy Quimby koncertig, minden pártpolitikai csatározás lesz.
Szánalmas és nagyon szomorú.
A politika nem volt ennyire a mindennapok része a Kádár rendszerben sem.

Oblomov faggatja Fahrenheit451-et:
"Szerinted a több tízezres fesztivál-látogatót befizette a fidesz egy Quimby-koncertre?"

Erre Könyvégetőhő természeténél fogva megválaaszol(ja) :

"inkább a Quimbyt fizette be.."
ÉS lássuk be (illetve - lássuk meg) mindannyian:

Quimbiék ime mossák a nyelvezet szerint szarossá lett cipellőcskéjüket,

kifejezésre juttatván hazugan hogy naivak lennének önnönmaguk - azazhogy

"Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva"

Szóval ilyen dilemmád van :-D

Határozottabban és egyértelműbbben ostorozd kárhoztasd a naivitására (muhahaha) hazugan hivatkozó Quimbit eme fentiekben még le nem vezekelt hibája miatt , te emberi faj hoppázója.

""Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva""

Nyugi, Quimbyék, valódi polkorrekt minta alapján a bevételt átutalják mondjuk az Ökotárs Alapítvány, közelebbről Móra Veronika igazgató és Foltányi Zsuzsa kurátor számlájára és minden rendben.

Gyerekek, nem kell semmit nyilatkozni, elhatárolódni, nem szégyen Tusványoson fellépni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy aki ezt énekeli, pl. hogy:

.."Csak a vágy alaktalan sziréna hangja hajt
a dögre vad hiéna rajt"...

az minden párttól, politikától független.

https://youtu.be/BdEhKXZIJiQ

Ne hagyjátok abba, nagyon jól szóltok, remélem eljutok még koncertetekre csak ne magyarázkodjatok. A zene egy másik dimenzió.

Azt írja a transzi index.ro Balázsi-Pál Előd (itt a másik topikban) a quimbit árulással :) vádolókról , hogy

" teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy a banda most negyedszer jön a rendezvényre, "Én sem tudtam ez utóbbit, de mostmár kevésbbé értem miről is beszél a Quimbi Face-posztjában ez a mondat:


"Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva,"

"Mentegetőzik a libsik felé."

Jó, ez már rég világos a topikban számomra,

de (az az érthetetlen, hogy) quimbi miért adja elő eme látszólag naiv-balerina-mondatot hogy szaros lett a cipellőcskéjük, ha tény hogy negyedszerre tapicskolnak cuppognak már azon a borzalmas tusványos helyen?? [ :-) ]O.: "..én meg csak lapultam az asztal végén" :-D

"Mentegetőzik a libsik felé."

Na Jó, ez már rég világos a topikban számomra,

de (az az érthetetlen, hogy) quimbi miért adja elő eme látszólag naiv-balerina-mondatot hogy szaros lett a cipellőcskéjük, ha tény hogy negyedszerre tapicskolnak cuppognak már azon a borzalmas tusványos helyen?? [ :-) ]O.: "..én meg csak lapultam az asztal végén" :-D

(Netes fórumok /blogok stbstb.. etikettjéhez tartozó konkrétabb fogalom és mindenképpen individuálisabb a troll illetve trollság.

HA VISZONT a Quimbi Talán nem akarja, hogy kiközösítse az a közeg (akinek szabadkozik, szaroscipellőcskézik) politikai alapon, akkor azt a közeget inkább NE a "troll" szakszóval illessük és quimbi-ék se azzal illessék...

Ámde...Kezdem kapiskálni talán mire az a szaroscipellőcskézésük:

A teggelések és hamis teggelések univerzuma, troll "arcok" (FaceBook etc.) és harcidroidok háborúi

amelybe mint szarba léptek bele szegény naiv Quimbiék .. :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés