A Quimby-jelenség

2016. július 27. 13:41

Gréczy Zsolt
Sztárklikk
Orbán majdani bukása után hatalmas legyen a purgatórium.

A dolog az orbáni hatalom természetrajzáról, a mephistói világról szól. Ugyanezek a fellépők, akik most Orbán környezetében adtak koncertet, ha demokratikus, vagyis ellenzéki párt hívja őket, sosem vállalnak fellépést. »Értsd meg, már így is ki vagyunk tiltva egy csomó helyről«»veletek értünk egyet, de kicsinálnak minket, ha veletek mutatkozunk.« Ez az indok. Ha viszont a Fideszhez kell menni fellépni, akkor »sok pénzt adtak«»ha nem mentünk volna, utánunk nyúlnának.« Ez az üzenet befelé, kifelé pedig az, hogy a zene mindenkié, ők nem a hatalomnak muzsikáltak, hanem a közönségnek. Pedig közönség lenne az ellenzéki rendezvényeken is. Igaz, a gázsi kevesebb, és ha nemet mondanak, és ezek mégis hatalomra kerülnek, nem fognak utánuk nyúlni. Hiszen demokraták. A híres és népszerű zenekarokat rendre hívja az ellenzék, de kosarat kapnak. Pedig lehet, hogy egy összellenzéki tüntetésen, amelyen a Quimby zárja a műsort a Forradalom című dallal, fiatalabb rajongóik jelenlétével akár több tízezren is részt vehetnének. Most már lehet, hogy csak részt vettek volna.

A Quimby úgy-ahogy bocsánatot kért. A rajongás olyan, hogy sok mindent elvisel. Mindenki eldönti, »most múlt el pontosan« vagy tovább hallgatja a kabócákat. 

Az a fontos az egészben, hogy Magyarország ma ilyen hely. Ilyenné tette Orbán és a Fidesz. Beleitta magát az emberekbe a félelem, a megfelelés, a megvásárolhatóság, a megosztottság. A Quimby-jelenségnek éppen ez az értelme. Orbán a mi pénzünkből egyeseket tízmilliókkal bélel ki. cserébe fel kell ülni a tribünjére, meg kell hallgatni az évértékelő hazudozását. Mások meg, akik nem értenek velük egyet, vadásznak a fellépési lehetőségekre.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze Zsóti, veletek értenek egyet, de félnek kimondani.
Te egyre viccesebb vagy!!!
Mondjuk azért ne felejtsd el, hogy vezéred alfarából kinézve másképp látod a világot, mint a normális emberek többsége!!

Amúgy hiába reménykedsz, Böszméből már nem lesz komoly politikai tényező, mert az emberek nem felejtették el az ámokfutását amikor miniszterelnökként majdnem csődbe vitte az országot.
Az emberek többsége nem felejti ezt el neki...

Ebből a rettenetből ez a rész a kedvencem:

"Igaz, a gázsi kevesebb, és ha nemet mondanak, és ezek mégis hatalomra kerülnek, nem fognak utánuk nyúlni. Hiszen demokraták."

Mint ahogy gázárat sem emeltek. Hiszen demokraták.

Meg mint ahogy nem mondták már meg vagy ezerszer, hogy mindenkit elszámoltatnak, aki a "rezsimmel kollaborál." Hiszen demokraták.

Ha a Quimby prostituálni kényszerült magát, ahogy szerzőnk itt előadja, akkor miért nem fordultak az iparági szakszervezetükhöz?

Én ezt mint az ausztráliai Media Entertainment and Arts Alliance volt tisztségviselője kérdezem. Mert ez lenne a magátólértetődő.

Na, ezek után nincs az pénz, hogy egy DK-hoz közeli rendezvényen fellépnék.

Mert belém itta magát a félelem, a megfelelés, a megvásárolhatóság, a megosztottság. (jól hangzik, mi?)

Még a lépcsőre sem, nemhogy a színpadra!

Csak annyit mondok: Neoton familia. Ja, még
annyit: Koncert a köztársaságért.

"Ugyanezek a fellépők, akik most Orbán környezetében adtak koncertet, ha demokratikus, vagyis ellenzéki párt hívja őket, sosem vállalnak fellépést. "

A demokratikus az nem ugyanaz, mint az ellenzéki, ad egy.

Ad kettő a Gréczy féléknek ott van Gyuri bácsi meg Klárika

" Pedig lehet, hogy egy összellenzéki tüntetésen, amelyen a Quimby zárja a műsort a Forradalom című dallal, fiatalabb rajongóik jelenlétével akár több tízezren is részt vehetnének"

Ez is lehet. De nincsenek tízezren csak páran és öreg taták meg nénik. Zsolt énekeljétek együtt az "ez a harc lesz a végső.." dalt! Az olcsó.

Egyébként a Csőr ( nagyon buta szegény) játszott már vörösöknek. A megboldogult Somlóval. Nem lett se forradalom, se tízezer fiatal.
Bangó Margit ( őt sem az eszéért szeretjük), meg Fletó győzelme után megutálta Fletót, csalódott benne.

Gréczyéknek marad John Lennin és a bolsevikok emlékzenekara.

Gréczy még mindig nem érzékeli, hogy Vágón, Vadain, Somlón ( amíg élt) meg Korda+Klárikán kívűl mindenkinek ciki velük mutatkozni?

Pedig minden művész szeretne gázsis haknikat.

90-es években ment a Friderikusz só a királyi TV-ben. Egy reggeli élő műsorban mesélte Bánónak azt hiszem, hogy direkt olyan összeget mond, hogy ne kelljen mennie a Fridi sóba. Aztán jött az, hogy "amúgy se bírom azt a kis buzit" Bánó levegőért kapkodott Kern meg még rátett: Miért nem tudta, hogy buzi? Mindenki tudja..

Lekeverés..

Na így van kb. Gréczy. Csikidám Robit se tudná megfizetni, hogy egy bolsevista rendezvényen ugráljon a gidákkal.

Szerencsétlen.

Bocsáss meg neki Uram!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában