A Quimby jól tette, hogy fellépett Tusnádfürdőn

2016. július 28. 17:29

Puzsér Róbert
Facebook
Kurva rosszul teszik, ha engednek a nyomásnak, és úgy tesznek, mintha ennek az arctalanul lincselő aljadék csürhének bármit is joga volna számon kérni rajtuk.

„Olvasom a Quimby tagjainak zavarodott és nyomorult magyarázkodását, miközben látom a gyalázkodó kommentek özönét, melyekben minden elképzelhető módon árulózzák, kurvázzák-kutyázzák a zenészeket. Tegyünk rendet a fejekben!

A Quimby tagjaitól ezúttal elpártolt a szerencse: tusnádfürdői fellépésükre a gyors reagálású szélsőbalos szekta csapott le, nem pedig Bayer Zsolt. Ha a kampányt Bayer vagy valamelyik bűntársa indította volna azzal, hogy mit keresnek a magyarság megmaradásának Orbán Viktor által megáldott szentélyében ezek a heroinista, migránssimogató, alattomos szélsőliberális tetvek, akkor most a jobboldali szekta [haza]árulózná a Quimby tagjait, míg az őket jelenleg lincselő tömeg épp azt üvöltené, hogy »El a kezekkel a Quimbytől! Inkább ide lőjetek! Diktatúra! Diktatúra!«

Kijelenteni, hogy a Quimby beállt a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe pusztán azzal, hogy felment egy színpadra, és ott önmagát képviselte, épp annyira racionális értelmezése a történteknek, mint azt mondani, hogy a Quimby meghackelte Tusnádfürdőt, nem engedte, hogy az a hagymázas, homofób, modernitástagadó világ, amit Kövér és Semjén oly következetesen képvisel, a fesztiválon kizárólagosságot nyerjen. Elhangozhatna, hogy a Quimby és mindaz, amit kulturálisan jelent, meghódította Tusnádfürdőt – s ha nem is magát a rendezvényt, de azt a pár ezer erdélyi fiatalt biztosan, akik ott ugráltak a koncerten. S épp ez a pár ezer Quimbyn ugráló erdélyi fiatal az egyetlen ütőképes válasz Orbánra meg az avitt, arrogáns és korrupt rendszerére. Nem Gyurcsány, és nem az MSZP. Ezek az erdélyi fiatalok akkor és ott nem Orbánnak tapsoltak, hanem a Quimbynek. Azok a dalok azon a színpadon épp az ellenkezőjét hordozták annak, amit a Fidesz vezetői nap mint nap gondolnak, mondanak és tesznek. Hol van az a kibaszott ellenzéki politikus, aki képes megmozgatni nem pár ezer, csak pár száz fiatalt?!

Ha volna tíz emberből csak három, aki gratulál a zenekarnak, velük szemben pedig ott állna hét polgárháborús gyűlölködő, akkor azt érezném, hogy bár a helyzet szar, mégis van remény. Jelen pillanatban azonban tíz véleményből tíz úgy hangzik, hogy a Quimby tagjai eladták magukat, megtaposták a húsz évüket, már nem az igaziak, csak Orbán kutyái.

Ellenállhatatlan élmény a hőseinket veszni látni. Ellenállhatatlan érzés, hogy nem csak mi kötjük meg a magunk szennyes kis alkuit, nem csak mi maradunk otthon, amikor a Liget fáit vágják. Lám: a Quimby is. »Pedig mennyire szerettük őket, mennyit hallgattuk őket, de hát látod, Sanyika, milyen korrupt rohadékok ezek is. Én a helyükben százszor tökösebb lettem volna. Na, most te fizetsz, egy nagyfröccsöt hozzál!«

Ez a történet a tömegről és a szekták működéséről szól. Arról, hogy a nemzetet vasfüggöny szeli ketté, amin ha bárki átmászik a másik oldalra málnát szedni, a lincselő tömeg cafatokra tépi. Példát kell statuálni, egyszer s mindenkorra bele kell verni mindenki fejébe, hogy a vasfüggönyön nincs átjárás, az idegen törzzsel nincs beszélgetés, és nincs vita. Nem ülünk le »ezekkel« egy asztalhoz, mert a végén még kiderül, hogy nem is állatok: nem bolsevikok, és nem fasiszták. A Quimby jól tette, hogy fellépett Tusnádfürdőn. Remélem, a koncert előtt és után azért elszívtak pár spanglit. Kurva rosszul teszik, ha engednek a nyomásnak, és úgy tesznek, mintha ennek az arctalanul lincselő aljadék csürhének bármit is joga volna számon kérni rajtuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több részlettel nem értek egyet (pl. füvezés), de a lényeggel igen.

Ez sajnos nem igaz- csak ugye ha a másik oldalt éri "aljadék" támadás az akár tetszik is nekünk.
Merthogy azzal egyet értünk.

Nekem meg sem a stílus, sem maga a jelenség nem tetszik -akár innen jön, akár onnan.
A zenekarnak pedig nem kellene mentegetőznie.

Puzsér úrnak és a többi firkásznak küldeném eme dalt e témában, hallgassák figyelemmel, róluk valahogy mindig ez jut az eszembe.

https://youtu.be/dCvRBgp53ss

Pórias és obszcén vagy, némi orbanofóbiával megáldva.
Át szoktalak görgetni, de most hogy megszólítottál neked is küldök egy dalt, valahogy ez az ami beugrik rólad:

https://youtu.be/5HoMKuqfevM

Nofene.Bár soha nem hallottam egy dallamot és egy sort se ezektől a dalnokoktól (véletlenül lehet, hogy mégis), ám most, hogy megtudtam, ők az igazi ellenzék, kezd érdekelni a dolog. Tegyetek már ide néhány szöveget gyerekek, hadd tudjam meg végre, mi a modernista ellenzék programja manapság!

Hát szoríts magadhoz mindent ami fontos és üvölts az ég felé
Mert amit nem becsülsz meg ma az holnapra már mind az ördögé lesz
És aztán hívhatsz papot, gyónhatsz százszor, mámorba márthatod a fejed
De már soha többé nem felejted el, hogy ez volt az egyetlen egy kis életed

Látod ott a semmi ágán most is egy nagy holló hegedűl
Nem vagy egyedül, senki se menekül
(Senki se,) senki se menekül

Nem lepett meg, hogy ezek a szövegek politikai üzenetnek meglehetősen vékonyak, és ezzel már igencsak felül is értékeltem őket. Ebben csak az ilyen darabos fejű Puzsérok látnak politikát. A Beatles óta az európai emberek könnyűzenei fogyasztásának nincs politikai-világnézeti jellege. Mindenevők lettünk, s az ízlésünket az érzelmi beállítottságunk, nem a véleményünk befolyásolja. Ugyanez áll a képzőművészetre is. Gyakran a legposztposztmodernebb alkotók, a legnagyobb újítók a legkonzervatívabb gondolkodók.

A zene képes arra, hogy világnézetet fejezzen ki, ennek legékesebb példája a nagy Bach, de szerencsére nincs vagy nagyon korlátozott, (szöveghez kötött) az eszköztára az aktuálpolitizáláshoz. Ha valaki mégis megpróbálja, az a produkció többnyire elenyészik vagy ha ennek ellenére jó, akkor rövid időn belül átértelmeződik.

A nagy világnézeti határokon persze bizonyos zenék ellenzéki jelleget kapnak, ezért tiltja a dzsihadista a nyugati zenét és ezért nem szerette a kommunista az Illés zenekart, a Beatrice-t és másokat. De aki a mai könnyűzenét politikai alapon osztályozgatja, az igen korlátolt és beszűkült fazon, hogy rosszabbat ne mondjak.

:)
Így látom én is.

Könnyű-zenészek világában biztosan

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés