IVT

Ferenc pápa: A következő ifjúsági világtalálkozó Panamában lesz

2016. augusztus 1. 11:09
Arra biztatta Ferenc pápa a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó résztvevőit a rendezvényt lezáró szentmisén, hogy merjenek hinni egy új, a gyűlölködést elvető emberiségben. A találkozón kétmillió zarándok, köztük négyezer magyar vett részt.

Kétmillió zarándok, köztük mintegy négyezer magyar fiatal vett részt a vasárnap véget ért, krakkói Ifjúsági Világtalálkozón, amelyet Ferenc pápa döntése és bejelentése értelmében legközelebb Panamában rendeznek meg 2019-ben – tájékoztatta a Magyar Időket a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági bizottsága.  

Ne féljetek hinni az új, a nemzetek közötti gyűlöletet elvető emberiségben – biztatta Ferenc pápa a fiatalokat a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó vasárnapi szabadtéri záró szentmiséjén. A katolikus egyházfő a szentmise végén bejelentette, hogy a következő világtalálkozót Panamában tartják meg – írja az MTI.

A katolikus egyházfő homíliájában kiemelte: „Álmodozónak tarthatnak benneteket, amiért hisztek az új emberiségben”.

A több mint másfél millió zarándok előtt bemutatott szentmisén húsz bíboros, köztük Erdő Péter esztergom-budapesti érsek és több száz püspök koncelebrált. A szentmisén részt vett Andrzej Duda lengyel, valamint Juan Carlos Varela panamai elnök is.

    

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én hiszek az új emberiségben. Ennek az új emberiségnek a legfőbb ismérve az, hogy régi. Ebben az új-régi emberiségben a nő újra nő lesz, a férfi pedig férfi. Az lesz az áldozat, akit megerőszakolnak, megölnek, nem az, aki megerőszakol, megöl. Ebben az új emberiségben a szavak lámpások lesznek, amellyel az igazság fénye vetül a sötétségbe, és nem leplek, amelyek elfedik az igazságot. Ebben az új emberiségben nem lesz bűn szeretni a hazát. Ebben az új emberiségben felismerhető és néven nevezhető lesz a jó és a rossz is. Ebben az új emberiségben az apa férfi lesz, az anya pedig asszony. Ebben az új emberiségben a keresztény templomok tetején kereszt lesz. Ebben az új emberiségben joga lesz minden országnak eldönteni, kit óhajt a saját határain belül látni. Ámen.

Miért? Mégis kifütyülték a pápát??
Vagy a Békemeneten mégis többen voltak?
Mi nem igaz abból amit ír??

"2005-ben a kereszténység mintegy 2 milliárd követőjével a világ legelterjedtebb vallása. (Összehasonlításul: az iszlám követői 1,5 milliárdnyian, a hinduk mintegy 841 millióan, a nem vallásosak kb. 774 millióan vannak.)"

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Ez a "projekt" már két ezer éve működik...

Amúgy azért "eszement vén hülye" mert mást mond és gondol mint te?

Hát ez is egy világkép.

Bocsánat, ennyire telik tőlem. Lehet bátran világosabbakat, teljesebbeket, egészebbeket írni. Minél több vélemény van, annál jobb.

Talán eszement vagyok, mégis hiszek abban, amit leírtam. Ha te nem, nem probléma. Béke!

Másra hivatkozva nem válaszolsz?
Neked már nincs is saját gondolatod, csak követed a "fő áramlatot"??
Végül is így is lehet, de ez így elég súlytalan...

Tehát Jézus tanítása szerinted az lenne, hogy ne segítsd a rászorulókat.

Valamit te nagyon félre értesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés