A Liberálisok anonim drogelemzést vezetnének be a fesztiválokon

2016. augusztus 10. 11:49
A Liberálisok ifjúsági tagozatának elképzelése szerint a fesztiválozók leadhatnák a birtokukban lévő drogokat egy elemzőközpontnak, ahonnan részletes leírást kaphatnának a szer összetételéről, és ennek tudatában eldönthetnék: beveszik vagy kidobják azt.

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) anonim módon működő drogelemző rendszer bevezetését javasolja a magyarországi fesztiválokra, amivel szerintük csökkenthető lenne az ismeretlen eredetű partidrogok káros hatása Sermer Ádám, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának (LiFT) elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, javaslatuk értelmében a fesztiválozók leadhatnák a birtokukban lévő drogokat egy elemzőközpontnak, ahonnan részletes leírást kaphatnának a szer összetételéről, és ennek tudatában eldönthetnék: beveszik vagy kidobják azt.

A liberális politikus szerint Angliában már sikeresen működik hasonló rendszer, és az ottani tapasztalatok szerint a vizsgálatot kérők fele végül nem vette be a birtokukban lévő drogot. Ez a módszer Magyarországon is hatékony lehet - hangsúlyozta Sermer Ádám, aki szerint a rendőrségi fellépések nem hatnak megelőzően a drogfogyasztásra, a „kormány drogpolitikája pedig valójában struccpolitika”. Sermer emlékeztetett arra is, hogy a Liberálisok ifjúsági tagozata a dekriminalizáció, a megelőzés irányából közelíti meg a drogkérdést, korábban ezért gyűjtöttek aláírásokat a marihuána legalizálásáért, amit az ügy megoldása első lépésének tartanak.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az SZDSZ az MSZP-vel 12 évig volt kormányon – közvetlen, vagy közvetve – akkor kevésbé voltak felvilágosultak?

"B+ vendég: Sermer Ádám 2015.04.24"

http://videa.hu/videok/p-tv/em..

Tán az Új Liberálisok drogkereskedelmet akarnak folytatni?

Új Liberálisok vidékfejlesztési elképzelése.

Látod Juliskám! Megmondtam, hogy petrezselyem helyére ültessünk inkább vadkendert...
http://legjobbviccek.hu/latod-..

A 2017-es Szigeten a szervezőkkel kooperálva, kis részben állami pénzzel támogatva meg lehetne próbálni. Nem hiszem, hogy sokat jelentene, mert amikor nincs fesztivál, ugyanúgy beveszik az ismeretlen cuccot. Néhányan talán abbahagynák, ha hiteles forrás közölné velük, hogy a dílerük átveri őket. Lehet, hogy a vásárlók pár terjesztőt fel is dobnának a rendőrségen (ha már a fogyasztóvédelemhez nem fordulhatnak...). Szerintem érdemes lenne egy próbát tenni, hogy a tapasztalatok ismeretében hitelesen lehessen támogatni vagy ellenezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában