Greedy

Andy Vajna: Magyarországon szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában

2016. augusztus 16. 10:44
Ha nem lenne sajtószabadság, a lapokban nem jelenhetnének meg Orbán Viktort kritizáló cikkek, csakhogy azok tele vannak velük, mondta a Financial Timesnak Andy Vajna. A filmügyi kormánybiztos szerint ez is bizonyítja: Magyarországon szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában.

„Kinyithat bármilyen újságot, a miniszterelnököt kritizálja mindenki. Ha nem lenne sajtószabadság, ilyen cikkek nem jelenhetnének meg a lapokban. Ha valahol, hát itt szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában” fogalmazott Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinóüzemeltető, valamint a TV2 tulajdonosa a 444 fordítása szerint a Financial Times című londoni üzleti napilap magyar médiával foglalkozó cikkében. „Bármelyik [magyar] újságot kinyitja az ember, és azzal kezdődik, hogy a miniszterelnököt kritizálja.” Andy Vajna kitér arra is, miért eshetett ki a pixisből az Indexet kiadó CEMP médiacsoport és az FHB Bank tulajdonosa, Spéder Zoltán. A magyarázat szerinte egyszerű: mert kapzsi volt. 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"az index.hu-n naponta legalább 3-4 fideszt, vagy Orbánt kritizáló véleménycikk van."

Az még hagyján! Te tényszerű hazugságok. Is.

"Németországban még asztaltársaságban sem mernek politizálni, mert félnek, hogy véleményük nem PC."

Amúgy mernek. Kb. 8 korsó ser a vízválasztó. Nekem sokszor kérdés, felvetés nélkül elmondják mi van a szívükön. Általában én lapozok udvariasan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés