Én már akkor tudtam, hogy fodrász és énekesnő leszek

2016. szeptember 9. 17:09

Binder Laura
Hammerworld
Az egyik próbára betegség miatt nem tudott eljönni az a srác, aki akkoriban a hörgésekért felelt a zenekaron belül, így az is rám maradt. Ha így nézzük, akkor már nagyon régóta megvan nekem ez az énekstílus. Interjú.

Azt értem, hogy énekelni akartál, de honnan jöttek azok a screamo-jellegű üvöltések és hörgések, amelyek például a Hajdútáncban hallhatóak?

Ez tulajdonképpen a véletlennek köszönhető. Már A walesi bárdokban is van ilyen jellegű rész, de ott még férfi-énekkel. Az egyik próbára betegség miatt nem tudott eljönni az a srác, aki akkoriban a hörgésekért felelt a zenekaron belül, így az is rám maradt. Ha így nézzük, akkor már nagyon régóta megvan nekem ez az énekstílus. Egyik nagy kedvencem amúgy is a Guano Apes volt, imádtam előadni a Lords Of The Boards című dalukat, s annak is eléggé károgós a refrénje. Valószínűleg innen származik ez az egész, tehát mondhatnám azt is, hogy zsigerből jött. (…)

Ha magassággal nem is, mellbőséggel azért rendesen megáldott a természet. Színpadon, ugrálás, headbangelés közben mennyire zavaró ez számodra?

Semennyire. Mindig olyan melltartót választok, ami biztosítja ennek a lehetőségét, s persze arra is garancia, hogy még véletlenül se villantsak semmit. Igyekszem nem kitálalni a dolgaimat.

Ezek szerint egy monokinizés sem fér bele nálad?

Elég konzervatív énem van, monokinizésről tehát szó sem lehet. Évente egyszer, ha nagy nehezen eljutok szaunába, ott is szigorúan csak fürdőruhában... (…)

A hajadat saját magad ápolod?

Többnyire igen. Itthon mindig befonom, alváshoz is. Ha nagy ritkán bevállalom éjszakára a kibontott hajat, reggelre úgy a nyakam köré tekeredik, hogy majd megfulladok. Ha fodrászra van szükségem, akkor van egy nagyon kedves kolléganőm, aki megvalósítja az ötleteimet, amiket kitalálok magamnak. Általában nem kevés munkával jár, ezért nem viszem túlzásba, de időnként szükség van erre is.

Volt egy időszak, amikor ombrés frizurám volt, egy időben kifejezetten divat volt, hogy a hajad töve sötét, lefelé pedig folyamatosan kivilágosodik. Azért volt praktikus, mert nem kellett olyan gyakran festeni. A terhesség alatt azonban felhagytam ezzel, olyankor nem ajánlott a hajfestés vagy szőkítés, mert általa vegyi anyagok juthatnak a szervezetbe, ami a babának nem tesz jót. Mostanában kicsit lepattantam a sérómról, hiszen már mosni és szárítani is óriási meló. Próbálok olyan megoldásokat találni, amivel nem nagyon zaklatok másokat, nem veszek el sokat mások idejéből.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés