Az üldözött keresztények a felebarátaink

2016. szeptember 10. 12:32

Balog Zoltán
Magyar Idők
Sokszor ér bennünket az az igaztalan a vád, hogy szívtelenek, keresztényietlenek vagyunk. Most felállítottuk a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Interjú.

Keresztényként hogyan éli meg a kormány migráció elleni harcát?

Sokszor ér bennünket az az igaztalan a vád, hogy szívtelenek, keresztényietlenek vagyunk. Én magam is föltettem már ezt a kérdést: nem szegjük-e meg a felebaráti szeretet parancsát, amikor egyébként a hitünket és a kultúránkat védjük? De a hit védelme legalább annyira keresztény kötelesség, mint a felebaráti szeretet. Itt azt is tisztázni kell, hogy kire vonatkozik a felebaráti szeretet. Az egész világot, mindenkit legfeljebb elméletileg lehet szeretni. Ma a világ legfenyegetettebb kisebbségét a keresztények jelentik. Mi a keresztényekkel kezdjük, ezért állította fel a miniszterelnök úr a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Így jó lelkiismerettel tudom azt mondani, hogy közben utasítsuk el azt a típusú migrációt, amit az EU ránk akar kényszeríteni. De a migránsok nem lehetnek a gyűlölet tárgyai, hanem áldozatok.

Vannak, akik már előre inkvizíciós államtitkárságról beszélnek. Mit szól ehhez?

Inkvizíciós államtitkárság? Akkor nézzük a tényeket: a nemzetközi statisztikák szerint öt, a vallása miatt üldözött ember közül négy keresztény. A vallási alapon elkövetett erőszakcselekmények 78 százaléka a keresztényeket sújtja. Mi köze van az inkvizícióhoz annak, ha meg akarjuk védeni az üldözötteket? Senkit sem akarunk elítélni vagy megbélyegezni, de azokat, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve, és a saját »eredetünket« testesítik meg, szeretnénk megóvni, segíteni a rendelkezésünkre álló eszközökkel. A bevándorlók több mint kétharmada muszlim, tehát a keresztények a migránsok között is kisebbséget képeznek. És mit látunk? Hogy a német menekültszállásokon folytatódnak azok az atrocitások, amelyek Afrikában és Ázsiában érik a migránsokat. Aki inkvizíciót emleget, az az áldozatból akar tettest csinálni, valahogy úgy, mint 2006-ban, amikor a Gyurcsány-kormány csőcseléknek nevezte azokat, akiket megvertek, akiknek kilőtték a szemét vagy eltörték a karját. Ez egy régi trükk, amit a balliberális oldal előszeretettel alkalmaz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma hallottam, hogy a takarító cégeknél is munkaerőhiány van. A helyettes államtitkár és munkatársai hasznosabbak lennének ott. Megtetézve a tomlantosinstitutbeliekkel, a migrációkutatóval, holokauszt kutatókkal... és még sokan másokkal.
(megemlíteném még az útellenőröknek nevezett "munkahelyet" is, mert még a balesetveszélyes úthibákkal sem történik semmi, hiába látom őket az árnyékban hűsölni a kis sárga villogójuk alatt.) :)

Akár mit csinál, soknak tűnik az 1,2 millió. De hihető.

A Soros-etno által felügyelt usákok irányítói nyilvánvalóan fegyveres háborút akarnak kirobbantani, Európa területén, bevonva az arab iszlám országokat.
Mindezzel a saját országuk polgárháborús állapotát igyekeznek leszerelni: több százezer - főként fekete fiatal - katonaként Európába küldése megoldaná, rövid távon az USA belháborúját, azt, hogy elszabaduljon ott a pokol.
Ezért megy az egész arab tavasz nevűfélrevezetés, provokáció.
+ Ezzel legnagyobb közel-keleti szövetségesük parancsát is teljesítik a demokrácia nagy hazájában.
Mindent a (amerikai) népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett. Ez a demokrácia.

Nyilvános akasztás jár Biblia birtoklásáért

A fejlett nyugati civilizáció bizony magát is okolhatja, hogy a világban újra akkora méreteket öltött a keresztényüldözés, mint amekkorát: az új évezred első tíz éve alatt megöltek egymillió Krisztus-követőt, a sajtó közben viszont csak a burkaviselés tilalmáról értekezik. Erre a diszkriminációra, illetve az egyáltalán nem elszigetelt keresztényellenes jelenségsorozatra hívja fel a figyelmet egy újonnan indított honlap, a Prochristie.hu, aminek Fakhouri Youssef az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség projektvezetőjeként állt élére. Keresztényüldözés Irakban, Szíriában, Egyiptomban, Észak-Koreában – és Európában.
http://mno.hu/interju/nyilvano..

Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés

Az Open Doors keresztény emberjogi szervezet adatai szerint világszerte fokozódott a keresztényüldözés. A legutóbbi listán 50 ország szerepel, ahol a keresztények helyzete a legválságosabb. A segélyszervezet becslései szerint világszerte több százmillió embert üldöznek keresztény hite miatt.
http://mindennapi.hu/cikk/egyh..

Mindezek 2012 előtti adatok. Azóta csak még rosszabb lett a helyzet. Merkelnek és az EU-nak ezzel is kellene foglalkozni, amikor a bevándorlás-befogadás mellett tör lándzsát.
Azonban hallgatnak, sunnyognak és szűrik a híreket.

Válaszok:
kalotaszeg | 2016. szeptember 10. 16:03

Az egyházak is hallgatnak nyugaton.
A jóllakott keresztények. Inkább a muszlimokkal párbeszédeznek és buddhista meditációra járnak. És persze mind marxista.

Balogék kezdeményezése mindenhol botrányt, de legalább is irritációt kelt majd, de hosszú távon még politikailag is kifizetődhet a lépés - bár erre nincsen garancia. A mártírium nem bolt.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. szeptember 10. 16:08

Az egyházak egy másik téma lehetne. Erről is megvan a külön bejáratú véleményem, amely tapasztalatokon alapszik. Ez azonban most nem a poszt témája. Belekeverni se akarom, mert elönt a harag és felmegy a vérnyomásom.

Ha egyszer Brüsszelben nem foglalkoznak ezzel... Nyilván nekik küldünk ezzel egy morális üzenetet, és az ilyen üzengetés nem túl elegáns, az apró probléma mindössze annyi, hogy igazunk van.

Senki nem vitatja, csak senki nem is foglalkozik vele. Pedig Brüsszelben akár meg is tehetné egy fényes orcájú hivatal. Annyi van ott, föl se tűnne, hogy egy valami hasznosat csinál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában