Kőkemény sci-fi lesz

2016. szeptember 12. 12:08

K.T. Zelenay
24.hu
Ám az ötödik könyvemben, a Digitális Messiásban, ismét nem fogok politikai kérdésekkel foglalkozni. Ez egy kőkemény sci-fi lesz, és arról szól majd, hogy a nem is olyan távoli jövőben a Szent Korona megszerzésével az emberiséget egy központi elme uralma alá hajtják.

Tavaly szeptemberben jött a menekültválság, amit meglepő gyorsasággal fel is dolgozott a májusban megjelent könyvében, a Szíriai metéltben. Miről szól ez a könyv?

A könyv arról szól, hogy az illuminátusok és szabadkőművesek nagymestere áll a menekültválság hátterében. A cél egyfajta világkormány felállítása, az európai társadalmi rend megdöntése, akár a teljes lakosság, és vele együtt a kultúra cseréje árán is. Ebben a főszerepet az a kalifa játssza, aki néhány évvel korábban még gondtalan arab diákként teológiát tanult az öreg kontinens elit egyetemein, mígnem egyszer csak milliárdos hittársai, az iszlámra dollármilliárdokat költő, lassan fél Európát felvásárló arab üzletemberek, és az általuk kitartott politikai elit társaságában találja magát. (…)

A Szíriai metélt, a korábbi könyveivel ellentétben, erősen politikai témájú. Miért váltott témát, a több eladható példány érdekében?

Inkább úgy mondanám, hogy szeretek kipróbálni eltérő műfajokat, témákat. Mindegyik könyvemben azt keresem, hogy mi az igazság, hogy miért vannak feszültségek a hivatalos történetírás és a valóság között, illetve hogy miként ismétlődnek egyes ciklusok a világtörténelemben. Ha úgy tetszik, összeesküvés-elméleteket dolgozok fel írói eszközökkel. A Szíriai metélt valóban egyfajta kitekintés, ám az ötödik könyvemben, a Digitális Messiásban, ismét nem fogok politikai kérdésekkel foglalkozni. Ez egy kőkemény sci-fi lesz, és arról szól majd, hogy a nem is olyan távoli jövőben a Szent Korona megszerzésével az emberiséget egy központi elme uralma alá hajtják.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jaj de lüke vagy te is, te konteósok nagy kinevetője :-D

Guglizzál rá "K.T.Zelenay"-ra:

Kalmár Tibor újságíró, író

https://hu.wikipedia.org/wiki/..ár_Tibor_(újságíró)

Ha maga Kalmár Tibor írja scifi-ként a könyvét, akkor tolerálnod kellene, mert jól ítéli kategóriáját, irodalmi helyét (sci-fi) .

Nem szereted-é a sci-fi irodalmat a mandiner sci-fi szektorában?:-D


Hogy ez a K.T.Zelenay lenne ""Archer vagy Respondent vagy Photon"" !!???

Szerintem egyikük sem...de alighanem valami megnyugtatóan a "helyükre eltakarítható" mulatságosan dehonesztáló :) kiegészítő információként tekintenél az említettek esetleges ilyen tudományosfantasztikus kapcsolódására/kapcsolatára.. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában