Lakásfestés házilag

2016. október 5. 22:03
Az elmúlt években divat lett az úgynevezett csináld magad lakásfelújítás. A bátrabban akár nyílászárókat is cserélnek, de a leggyakoribb az, ha átfestjük a lakásunkat. Milyen költségekkel számolhatunk?

A konyhát, a fürdőszobát és a mellékhelyiséget 1-2 évente, a nappalit és a gyerekszobát  2-3, a hálószobát 4-5 évente érdemes újrafesteni, már csak higiéniai okokból is. Amennyiben a munkára szakembert kérünk fel, anyagköltséggel és munkadíjjal együtt 1500-2500 forinttal számolhatunk négyzetméterenként.

Lefaraghatunk az összegből, ha kezünkbe vesszük az ecsetet — vagy a hengert! Amennyiben a falnak nincsenek komolyabb hibái, egyenetlenségei, akkor a glettelést ki is hagyhatjuk. Fontos, hogy olyan festéket és színt válasszunk, ami egy rétegben is jól fedi az előzőt.

A festékes dobozokon feltüntetik, mekkora felületre elegendő a kiszerelés, de inkább vegyünk kicsikét többet. Az árak széles skálán mozognak, itt csak pénztárcánk szabhat határt. Szükségünk lesz még ecsetekre, hengerre, fóliára is.

Ha nincs pénzünk, a felújítás mégsem várhat, a bankoknál igényelhetünk kölcsönt is. Többféle konstrukcióból választhatunk, ám nagyon alaposan mérjük fel előre, hogy melyik banknál, melyik lehetőséget választva pontosan milyen kimenetelre számíthatunk. Gondoljuk végig azt is, hogy biztosan szükséges-e a felújítás, és az ezzel járó eladósodás. Lehet, hogy tudunk várni még néhány évet, addig pedig okosan gazdálkodva megtakaríthatjuk a munkálatokhoz szükséges összeget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés