„Rendkívüli csapás”

Kiállt a Népszabadság mellett Orbán főtanácsadója

2016. október 18. 9:40
Szőcs Géza, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója a Hír TV-nek azt mondta: rendkívüli csapás a magyar sajtószabadságra nézve az, ami a Népszabadsággal történt. Szőcs szerint különösen nagy csapás, hogy az archívum sem hozzáférhető, amelynek szerinte nem lehetnek gazdasági, sem más elfogadható okai.

A Hír TV megkérdezte a miniszterelnök kulturális főtanácsadóját arról, mi a véleménye a Népszabadsággal történtekről. Szőcs Géza a televíziónak úgy fogalmazott: „Rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve, nagyon sajnálom mindazt, ami történt, és próbálunk ami szerény eszközeinkkel valamiféle közvetítést is felajánlani: azért, hogy a történet átvilágítható legyen, és a jövőre nézve valamilyen konstruktív megoldás születhessen. Különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy amennyiben jól vagyok értesülve, az archívum sem hozzáférhető, melynek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok – az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része.”

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy amennyiben jól vagyok értesülve, az archívum sem hozzáférhető, melynek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok – az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része.”

A Népszabadság 1945-2015 kiadott példányszámai elérhetőek. Magán felhasználásra fizetős.

https://adtplus.arcanum.hu/hu/..

"az archívum nem egyenlő a kiadott példányokkal."

Amit Szőcs Géza felvet az a példányszámokban megjelenő írásokra vonatkozik.

Tudom, hogy a Népszabadságnak is van archívuma, amely jelenleg nem érhető el. Ez azonban nem jelenti, hogy amikor újra elindul a honlap akkor sem lesz elérhető.

Amit te felemlítesz az a Népszabadság történetével kapcsolatos. Az most is elérhető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés