Elhagyom az újságírói pályát

2016. december 1. 17:42

Murányi András
Facebook
Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát.

„November 30-án, a Népszabadság-kollektíva távozása után – közös megegyezéssel – magam is eljöttem a Mediaworkstől. Kemény, megrázó, szürreális másfél hónap volt, amelynek kiindulópontja máig indokolhatatlan: október 8-án kiiktatták a legolvasottabb, új minőséget hozó, szakmai és vizuális megújulása folytán példányszámát (példátlanul) megtartó közéleti napilapot, továbbá szintén felívelő pályára álló digitális kiadását. A legalábbis speciálisnak minősíthető hazai viszonyok és viszonyrendszerek közepette jelenleg nincs esély arra, hogy a Népszabadság csapata együtt maradjon – az a konstrukció, amelyen potenciális külföldi és magyar befektetővel dolgoztunk, e pillanatban nem valósulhat meg –, így a tárgyalássorozat végén elsősorban arra van lehetőség: a lap korábbi munkavállalóinak egy (nagyobb) csoportja másutt folytassa munkáját. Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát. Köszönöm, köszönjük 30 000 előfizetőnk és több ezer utcai vásárlónk kitartását, szimpátiáját, szolidaritását, s köszönöm, köszönjük a támogatását azoknak – Magyarországon és a határon túl –, akik október 8. után mellettünk voltak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiszteletem. A Népszabónál nem is kellett volna elkezdeni. Ez ugyanis a Szabad Nép, a bolsi fasizmus lapja.

Nem tudok szomorkodni a Szabad Nép sorsán.

89-ben kellett volna, az igaz.

A Népszabadságnak egy tűrhető száma volt: 1956. november 3-án.

Mivel nem olvastam ezt a Lapot, azt sem tudom, kiről van szó.

Egy biztos az Ildikó nevű hölgy bizonyos TV-s műsorokban bemutatta a Népszabadság légkörét.
Egy hét után felálltam volna!

"Közös megegyezéssel", tehát megfelelő végkielégítés mellett.
Így könnyebb azért valahol máshol újrakezdeni.

Mennyi is volt a vesztesége a "felívelőnek"?

A Népszabadság abba bukott bele , hogy azt hitte , a pártállami idők garantált bebiztosítottsága továbbra is kijár neki...A piaci viszonyok között azonban nem bizonyult piacképesnek . Az ex-főszerkesztő érzelmeit megértem .

Másfél hónapja nincs Népszabó? Rosszabb lett az élet, vagy jobb?
Nekem fel sem tűnt, hogy nincs.

Helyes, tartsák is el.

Nem is annyira az a deficit, amit és ahogy írtak, hanem amiről NEM.

Itt 25 éven keresztül volt egy háborús pusztításhoz hasonlítható nemzeti vagyon vesztés eladósítással összekötve, ehhez ennek a volt lapnak szava sem volt. A deviza hitelezéshez sem.

A három balos ciklust NEM a remek kormányzás hozta az ország nyakára, hanem a médiájuk, nem Kuncze-Horn-Medgyessy-Gyurcsány győztek, hanem félrevezetett emberek kitartottak a régről ismert és ezerrel reklámozott, pártok, arcok mellett.

Bemondta a rádió, a TV, megírta az újság, ez sokáig, sokaknak az igazságot jelentette, annyira, h. a szemüknél, a pénztárcájuk tartalmánál jobban hittek abban, amit a média sulykolt.

"Itt 25 éven keresztül volt egy háborús pusztításhoz hasonlítható nemzeti vagyon vesztés eladósítással összekötve, ehhez ennek a volt lapnak szava sem volt."
Igen. Csak annyival egészíteném ki, hogy tkp. senkinek nem volt ellenvetése.
Az az egy-kettő (Csurka...?), akinek volt az meg rögtön hazaáruló, komcsi/náci lett.

Válaszok:
Agnieszka | 2016. december 2. 13:36

Hát ez az!

Csurka vátesznek bizonyult.

A rossz megjelenésű Torgyán volt az egyetlen, aki látta, s nyomatékkal fejtette ki, h. a "kárpótlás" elvileg és gyakorlatilag agyrém. Kiröhögték, pedig NAGYON igaza volt.

Komcsi igazmondóra nem emlékszem.

Az aranykészlet is egyedüliként kelt lábra a térségből, mint ahogy a "kárpótlás" is magyar unikum maradt .

Senkinek haja szála sem görbült, ami talán nem is baj, de legalább lenne valami biztosíték arra, h. ezek nem fognak visszajönni, s semmit sem tanulva és felejtve folytatják, ahol abbahagyatták velük.

Válaszok:
marko11 | 2016. december 2. 14:45

Egyetértek, csak nem hiszek az "ezek-azok" felosztásban, ill. nem hiszem, hogy ez ideológiához kötődne.
Inkább az emberi természethez. Ugyanis éppen a mi "rendszerváltásunk" a bizonyíték arra, hogy a gátlástalan, karrierista, talpnyaló, haszonleső figurák minden rendszerben, sőt, minden kormány alatt megjelennek. Pláne, ha ellenzék/ellenfél sincs a láthatáron. (Már csak ezért is nagyon hiányzik egy erős, normális ellenzék.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés