Nagyon gyorsan elröppen a köcsög

2016. december 11. 14:47

Mucsi Zoltán
Magyar Nemzet
Az alkotó embereknek folyamatosan reagálniuk kell a mindenkori hatalomra. Interjú.

„– Az amerikai elnökválasztás másnapján Donald Trumpról mondta el a véleményét. Politikai állásfoglalásokra is számíthatunk öntől a jövőben?

– Amikor láttam Robert De Niro videóját, amelyben Trumpot kritizálja, arra gondoltam, hogy a magam módján én is hozzászólok a választások eredményéhez. Ennyi történt. Az alkotó embereknek folyamatosan reagálniuk kell a mindenkori hatalomra. A társadalomnak szüksége van a tükörre, hogy lássa magát.

– Ezt szolgálják ezek szerint a Nézőművészeti Kft. (a társulatot 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Gyulay Eszter, akikhez 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián – a szerk.) abszurd társadalmi célú hirdetései is. Gondolja, hogy a humorral felhívhatják a közönség figyelmét a mindennapok problémáira, a szemetelésre, a korrupcióra?

– Nem hiszem, hogy ezek hatására holnaptól az emberek kevesebb csikket dobnak el az utcán. Ilyen erővel nem rendelkezem. A fegyvergyártást sem tudom sajnos beszüntetni. A reklámjainkban az abszurditás a lényeg, az emberi gyarlóságra és hülyeségre igyekszünk felhívni a figyelmet.

– Korábban azt nyilatkozta, hogy a színház felesleges rossz a mindenkori kormányzat számára.

– Sok minden történt az utóbbi években, drasztikusan csökkentették a független színházak támogatását, visszatartottak pénzeket. Ez nem segített a helyzeten. Minden művészeti ágra ráférne a mainál jóval nagyobb támogatás, hiszen a megszorítás ellehetetleníti a működésüket. A kivéreztetés oka pedig, feltételezem, a színházak kritikai hangvétele. Máskülönben miért hagyna veszni a kormányzat ennyi társulatot?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Niro-hoz hasonlítja magát:-)))))))))))))))))

Gond van: Hülyeséggel, ordibálással nem lehet választ adni társadalmi kérdésekre.
Nem születnek olyan művek, amelyek ne a devianciát preferálnák. A "művészek" ? -nek fogalmuk nincs arról, mi zajlik a való életben.
Sírhatnékom van, amikor valamelyiket hallom nyilatkozni. Műveletlenek, a magyar nyelvet ferdítik és atyaúristennek képzelik magukat.

A mindenkori kritikus olvasónak pedig az idétlen szinészi interjúk hatalmára kell reagálnia . És a rossz színházi előadások hatalmára .

kultúra? művészet? irodalom? színház?
ilyenekre nem pazarolja az idejét, pénzét a fidesz
jól teszi, veszít legfeljebb pár ezer szavazót
a bulváron meg nyer százezreket
hogy közben zuhan a műveltség, tájékozottság?
kit érdekel, ha nő a népszerűség

Mondjuk pl. Latinovitsnak sem volt színi diplomája, és azért elég jó színész volt.
Persze, ha mondjuk, ha nem gépszerelő, hanem gázszerelő lenne, akkor...akkor már többszörös milliomos is lehetne. (Persze nem árt egy jó szomszéd sem.)

Gratulálok ! Velős , hatásos , meggyőző , balos levegóbe beszélést elhallgattató kimutatás . S valóban , várjuk a balos egsészségügypolitikai teljesítmény felsorolását...

"De ez a mucsi micsinált?"

Úgy gondolom ez választ ad a kérdésedre.

" A Színművészeti Főiskolára többször is jelentkezett, de nem vették fel. 1995-1997 között szabadúszó volt. 1997-ben az akkor alakuló Bárka Színházhoz szerződött, 2002-ben pedig a Krétakör Színház tagja lett."

Szerinted minden liberális SZDSZ-szes olyan, mint amilyen te vagy?

"autodidakta"?
Na ja! Magadból indulsz ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában