John Scalzi: Vének történetei és más írások

2016. december 21. 8:36

Pomsár Péter
Szubjektív Kultnapló
Kétszáz oldalnyi ötletsziporka és humor húsz történetben: nagyjából ez a Vének történetei és más írások.

A két Vének háborúja-extra pedig tökéletes levezetés és kedvcsináló a regénysorozat újraolvasásához. A Perry-átirat: Kérdések egy katonához Az utolsó gyarmat előtt játszódik, a regényekben megszokott, laza poénokkal teli jelenet, melyben Perry a Gyarmati Véderő katonájaként elmeséli egy kolónia lakóinak, hogy a katonák is emberek, csak éppen zöldek és az a munkájuk, hogy idegenekkel verekszenek. A Sagan-átirat: Napló pedig egy kicsit kakukktojás: nem a humorra épít, hanem intim betekintést enged Jane Sagan elméjébe és lelkébe, megmutatja gondolatait és érzéseit (különösen a John Perryvel kapcsolatosakat), személyiségének kialakulását és azt, hogy hogyan látja az egyből felnőttnek gyártott Különleges katona a világot.

Ahogy az a filmek bővített extra kiadásait, ezt a könyvet sem fogja beszerezni mindenki, aki találkozott az alaptörténettel. Rajongóknak és gyűjtőknek viszont kötelező, ahogy azoknak is szívesen ajánlom, akiknek egyszerűen csak tetszettek Scalzi regényei (bármelyik) és kíváncsiak más írásaira is. Olyasmire azért nem kell számítani, mint például 
A hobbit esetén, ahol a werkfilmek és egyéb extrák konkrétan szórakoztatóbbak és többet érnek a filmnél, de ez pusztán abból adódik, hogy itt már az alap is elég erős és a Vének történetei és más írások tényleg csak a hab a tortán. A lényeg, hogy ha szereted Scalzi humorát, ne hagyd ki ezt a könyvét sem, nem fogod megbánni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában