Független mentorhálózatot indít egy sor magyar író és költő

2017. január 9. 17:31
Nonprofit alapon szerveznek független tehetséggondozó mentorprogramot magyar írók és költők, hogy így is tiltakozzanak az állami íróakadémia, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. ellen.

Először Ijjas Tamás költő jelentette be még január 5-én a Facebookon, hogy egy évig szakmai tudással segít egy „elszánt” pályakezdőt. Már akkor jelezte, hogy örülne, ha más szakmabeliek is kedvet kapnának egy ilyen kezdeményezéshez. És persze kitért arra is, hogy ha valaki ebbe az ötletbe azt látná bele, hogy „ez egyfajta személyes kiállás is a tehetséggondozás spontán államosítása ellen”, akkor az „nem véletlen egybeesés”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem ellenállási mozgalmat szervez, hanem egy szakmai programot készít elő.

Néhány nappal később, hétfőn pedig meg is érkeztek az első csatlakozók a kezdeményezéshez: Nemez Z. Márió költő szintén a Facebookon jelentette be, hogy tiltakozva a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. központosított és államilag helyzetbe hozott működése ellen, független tehetséggondozó mentorhálózatot hirdetnek, amelynek keretében Ijjas eredeti felhívásához hasonlóan az ehhez csatlakozó mentorok is egy évig segítik egy-egy tehetséges fiatalt a fejlődésben. 

A mentorprogramba 17 és 30 év közötti, kötettel nem rendelkező pályakezdők jelentkezését várják, akinek pályázati anyagát (10 oldalnyi verset vagy szépprózát) 2017. január 31-ig kell eljuttatniuk az általuk kiválasztott mentornak. A mentorok folyamatosan elérhető listája és elérhetőségük is a felhívásról szóló posztban olvasható. 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt is a Norvég alap, vagy Soros finanszírozza?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában