Másfél milliárdot kapott új filmjére Nemes Jeles

2017. január 10. 12:04
Másfél milliárd forintot adott a Magyar Nemzeti Filmalap az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének, Nemes Jeles Lászlónak új filmjére. A Sunset című film egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult.

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A filmes szervezet keddi közlése szerint a Saul fia rendezője új, Sunset címmel készülő második mozifilmjének forgatása a tervek szerint nyáron kezdődik el. 2016-ban a rendező és csapata alkotása révén 35 év után először nyerte magyar film a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját. A Saul fiát kedden a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) szintén jelölte a legjobb nem angol nyelvű film kategóriában.

A nyáron készülő új film, a Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult. „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – idézi Nemes Jeles Lászlót a Filmalap közleménye.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz. A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hány lélegeztető gép?

Sajnos nem láttam a rendező úr korábbi filmjét sem.

Ez is oscardíjas lesz?

Hijnye, de barátságos kis hozzászólás. Persze
nem vagyok egy kakugyörgy, de azért mégis.

Akkor most 1 %-al nagyobb lesz a GDP?

Három év múlva a PISA eredménye is jobb lesz?

Most másfélmilliárd forintnyi közpénzről beszélünk,
amit nem Mészáros Lőrinc kapott.

Egy film, amit megnéznek párezren, milyen értéket
képvisel? Másfél milliárd forintnak nyoma sem
marad, fölszívódik egy jól körülhatárolható baráti
körön belül, a filmre pedig 10 év múlva a kutya
sem emlékszik már. Csak emlékeztetőül: ebből az
összegből 1500 hónapig lehet fizetni egy
jógaoktatót!

Az államnak is, vagy csak a tulajnak? Csak azért
kérdem, mert úgy én is sikeres lennék üzletileg,
ha egy-egy projektemet megtámogatnák 1500
millióval.

hogy megéri-e, nem tudom. De ha a stadionos hasonlatnál maradunk: biztosan többen látták a Saul fiát világszerte, mint egy teljes nb1-es és nb2-es idényt. Akkor meg egész olcsó, nem?

Ha meg onnan nézzük, hogy a stadionokból
legalább a tégla megmarad, akkor nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában