Megszűnik az Európa Kiadó zenekar

2017. január 25. 07:49

Kirschner Péter
Facebook

Az Európa Kiadó zenekar működése a korábbi formájában a napokban véget ért.

Az Európa Kiadó zenekar működése a korábbi formájában a napokban véget ért.

Az elmúlt évek során az Európa Kiadó működése szellemében és gyakorlatában egyre inkább eltávolodott attól, ahogyan azt a tagjai ideálisnak vagy legalább megfelelőnek tartották volna, a zenekari műhelymunka öröme elveszett, de az új dalok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Jómagam személyesen sem voltam elégedett az új lemezzel, ami készítésének körülményeit és a végeredményét illeti, egyaránt. Némiképp mást gondolok arról, hogy hogyan kellene megszólalnia és mit kellene mondania az Európa Kiadónak 2017.-ben. Hasonló véleménye alakult ki a zenekar több tagjának is és így állt elő az a helyzet amelynek eredményeképpen az Európa Kiadó zenekar jelenlegi tagsága távozik és a zenekar eddigi, 12 éve folyamatosnak tekinthető, de alapvetően megszakításokkal bár, de tagságának nagy részében és szellemiségében 37 éve folyamatosnak tekinthető működése véget ér.

Menyhárt Jenő további terveiről nincs módomban nyilatkozni de nem hiszem, hogy Európa Kiadó nevű zenekart valójában el lehetne képzelni a jövőben Másik János és Kirschner Péter nélkül. De ezt majd nyilván a jövő mutatja meg és a jövő ezzel kapcsolatban nem az én képzelőerőmet teszi majd próbára.

Én személy szerint 27 éven át tekintettem az Európa Kiadó tagjának magam és ez a korszak most lezárult, a jövőben az M.P. Sziámi AndFriends zenekarban valamint Bródy János zenekarának vezetőjeként folytatom az eddig megkezdett eredményes munkámat és más, leendő formációk, projektek, társulások tagjaként is találkozhatnak velem a nézők.

Sok sikert kívánok az Európa Kiadó eddigi tagjainak, Másik Jánosnak, Gyenge Lajosnak, Winterverber Csabának és Darvas Benedeknek is, és természetesen sok sikert kívánok Menyhárt Jenőnek is, bármilyen nemű folytatáshoz.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/28016